ΠΑΤΡΑ: «Η Τρελή του Σαγιό» ξανά στο Επίκεντρο +

    Ημερομηνία:

    H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», με ιδιαίτερη χαρά, παρουσιάζει τον δεύτερο κύκλο των παραστάσεων «Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux και στο Επίκεντρο +, το Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Μαΐου.

    Φλίγκος

    Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

    Η δράση τοποθετείται στο Παρίσι, όπου η συνωμοσία τεσσάρων ατόμων να λάβουν την άδεια για να εξερευνήσουν το υπέδαφος του Παρισιού και να βρουν πετρέλαιο, οδηγούν τους καλλιτέχνες του δρόμου να συσπειρωθούν και να σταθούν ενάντια σε υψηλά πρόσωπα της κοινωνίας, δίνοντας φωνή σε όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά από τα γρανάζια του συστήματος. Ένα έργο επίκαιρο και βαθιά πολιτικοκοινωνικό.

    H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελεί μια σύμπραξη κωφών και ομιλούντων ηθοποιών. Μέσα από μια συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, έχει αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

    Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά από πρόσκληση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πάτρας, το οποίο για πρώτη χρονιά δημιούργησε Όμιλο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας & Κουλτούρας.

    Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    ICECAP

    ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

    Συγγραφέας: Jean Giraudoux. Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη. Σκηνικό-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Μουσική: Νίκος Κυριαζής. Κίνηση: Μάτα Μάρρα. Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Μυρτώ Γκανούρη, Όλγα Δαλέκου. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Βοηθός φωτιστή: Τζάνος Μάζης. Eικαστική Σύνθεση Αφίσας: Σοφία Ζάγκα. Γραφιστικά: Μαρία Στεφανή.

    Ερμηνεύουν: Ρίκκου Μαρία, Στεφανή Μαρία, Μερκούρη Έλλη, Φεσάκη Τσαμπίκα.

    Συμμετέχει η διερμηνέας Μυρτώ Γκανούρη & ζωντανά επί σκηνής ο μουσικός Νίκος Κυριαζής.

    Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 6 Μαΐου στις 21:00 και Κυριακή 7 Μαΐου στις 19:00.

    Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ. Μειωμένο, Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ:14 ευρώ. Άνεργοι, Ατέλειες: 12 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λερναία ύδρα η κοκαϊνη στην Πάτρα! «Της κακομοίρας» σε καθημερινή βάση σε κλαμπ και άλλα στέκια

    Οι τελευταίες συλλήψεις Πατρινών που θα παραλάμβαναν κοκαϊνη από...

    Τα πιο ακριβά έργα του Βαν Γκογκ που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία

    Ο Vincent Van Gogh θεωρείται ένας από τους πιο...

    100 άντρες εναντίον ενός γορίλα: Ποιος θα νικήσει; – Γιατί η ερώτηση έγινε viral;

    Το υποθετικό ερώτημα αν «θα μπορούσαν 100 άνδρες να...

    Σαντορίνη: 4 χρόνια θα κρατήσει επόμενη έκρηξη ηφαιστείου

    Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Κυκλάδων τους μήνες Ιανουάριο...