Πάτρα: «Ιατροδικαστικά, έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά»

    Ημερομηνία:

    Την ώρα που η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτίζνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στην Ευελπίδων από το πρωί για να δώσει στην 18η Τακτική Ανακρίτρια τη δική της εκδοχή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επανέρχεται στην υπόθεση κάνοντας νέες δηλώσεις.

    Μεταξύ των όσων λέει αναφέρεται και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της τρίχρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, λέγοντας χαρακτηριστικά και σε αυτές τις περιπτώσεις «μιλάμε μετά βεβαιότητας για εγκληματική ενέργεια».

    Για Τζωρτζίνα

    Ένα πολύ μικρό μόνο μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    «Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    «Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

    Για Μαλένα και Ίριδα

    Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελεών, ενώ συμπλήρωσε:

    «Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γάλα αρακά: Τι προσφέρει και πώς να το φτιάξεις

    Για όσους απέχουν από τα ζωικά προϊόντα, το γάλα...

    Έπεσαν από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

    Πολλά ατυχήματα έχουμε ακούσει να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής...

    Τα 4 αντικείμενα που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου καθημερινά

    Κάποιοι το αποκαλούν τάση, άλλοι τρόπο ζωής ή χόμπι,...

    Η Ρωσίδα καλλονή που θα “στοιχειώσει” τα όνειρα σας!

    Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές οι Ρωσίδες έχουν από...