Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ με τις μέσα σε ένα μήνα ανατιμήσεις στα σουβλατζίδικα και τις ψησταριές της Πάτρας, και η παρέμβαση των ιδιοκτητών άμεση. Όπως λένε λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που «μαστίζει» τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας, δεν αποκλείεται κάποιοι να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, παρ’ ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές στο πιτόγυρο και το σουβλάκι! «Κάθε μέρα συνάδελφοι ανεβαίνουν Γολγοθά, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», αναφέρουν επιχειρηματίες. Ένα έδεσμα που μέχρι πριν από λίγο διάστημα θεωρείτο φθηνό για τους περισσότερους πολίτες, τώρα η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου -και όχι μόνο- είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για πιτόγυρα και αναψυκτικά.Οπως έγραψε η «Πελοπόννησος» το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη όπου η μέση τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 4,50 ευρώ. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,80 ενώ στην Αθήνα η πίτα με γύρο κυμαίνεται στα 3,50 ευρώ. Στην Πάτρα 3,30 αλλά σύντομα θα φθάσει τα 3,50ευρώ.
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.
«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον». Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.