ΠΑΤΡΑ: Ιδού οι εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία από το Δημόσιο

    Ημερομηνία:

    Ακόμη και οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών δεν άλλαξαν την διάθεση της Εκκλησίας για την διεκδίκηση δημοσίων εκτάσεων. Χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται και στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Οι επενδύσεις στο όνομα της «ευλογημένης» ανάπτυξης προχωρούν στο θολό ιδιοκτησιακό τοπίο των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων τις οποίες η Εκκλησία διεκδικεί από το Δημόσιο.

    Σε όλη τη χώρα η Εκκλησία έχει ή διεκδικεί την κυριότητα περισσότερων από 1.100.000 στρεμμάτων δασικής γης που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλους τους νομούς της χώρας, χωρίς να υπάρχει συστηματική καταγραφή από την Πολιτεία.

    Στην Πελοπόννησο, οι διεκδικήσεις επιμερίζονται ως εξής: στον Νομό Αχαΐας 23.410 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων (Προφ. Ηλ. Σαλμενικού, Στροφυλιά Μετοχίου, Μελίσσια), στον Νομό Ηλείας 200 στρέμματα στην περιοχή Λαυρίου Σκαφίδιας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.:«Μπαλάκι οι ευθύνες»

    Λακωνική ήταν η απάντηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. σχετικά...

    Ferrari F80: Το νέο επετειακό μοντέλο είναι ένα κινούμενο θαύμα

    Ferrari F80 Hybrid. Εθισμός στην ταχύτητα. Μηδαμινή αυτοσυγκράτηση στην...

    Eρχονται αλλαγές στα στεγαστικά προγράμματα

    Στην επανεξέταση της στρατηγικής για τα στεγαστικά προγράμματα οδηγείται το...

    Εμπορική Ανανέωση Πάτρας: Κατηγορίες για «απραξία» και απουσία παρεμβάσεων σε κρίσιμα ζητήματα

    Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εμπορικού και...