Την Τετάρτη 30 Απριλίου, 2025 στον πολυχώρο Mosaic (Ερμού 112) στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ευεργετικών ιδιοτήτων καινοτόμου βιολογικού ροφήματος ελληνικού τσαγιού του βουνού μέσω νέων επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
19:00-19:15 Προσέλευση
19:15-19:45
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές
Χρήστος Θανόπουλος, Γεωπόνος MSc, ΑΔOLO
19:45-20:10
Τσάι του βουνού (Sideritissps): παραδοσιακές χρήσεις, πειραματικά δεδομένα και δυναμική αξιοποίησης
Φωτεινή Λάμαρη, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
20:10-20:35
Από το καλλιεργουμένο τσάι του βουνού στη δημιουργία του “OrganicSideritis Powder”: διαδικασίες και χαρακτηρισμός τελικού προϊόντος
Παρασκευή Σίνου, Φαρμακοποιός, Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
20:35-21:00
Μελέτη σύστασης και ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων ροφημάτων του καινοτόμου “OrganicSideritis Powder”
Βασιλική Μπίρμπα, Φαρμακοποιός, Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Συντονιστής: Χρήστος Φυτάς, Δρ Χημικός, INDEVCHEM
Το έργο (Μ16ΣΥΝ2-00374) υλοποιείται στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟ 16.1-16.2 ΠΑΑ2014-2020. Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

