Η οργάνωση της Νέας Αριστεράς στην Αχαΐα καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αντιπολεμική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 19:00, στην Πλατεία Γεωργίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Στην ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκος Μητσοτάκης και ζητά να μην χρησιμοποιείται ελληνικό έδαφος για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η ανακοίνωση
Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή δημιουργεί έναν εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλο βίας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας οφείλει να είναι πολύπλευρη, να υπηρετεί την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και την ασφάλεια των λαών και σε καμία περίπτωση να ακολουθεί τους πολεμικούς σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων, όπως δουλοπρεπώς πράττει ο κ. Μητσοτάκης μετατρέποντάς μας σε προτεκτοράτο.
Για να ακουστεί καθαρά ότι η κοινωνία δεν αποδέχεται την εμπλοκή της χώρας στον παράνομο πόλεμο του Τραμπ και του Νετανιάχου.




