ΠΑΤΡΑ: Κανένας μισθωτής για το κυλικείο του νέου Δημαρχείου

    Ημερομηνία:

    Το θέμα της εκμίσθωσης του κυλικείου του νέου Δημαρχείου της  Πάτρας στο πρώην Αρσάκειο απασχόλησε χθες τη δημοτική επιτροπή, καθώς στις 11 Ιουλίου έγινε η δημοπρασία, αλλά χωρίς κανέναν ενδιαφερόμενο.

    Ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Οικονόμου (παράταξη Σβόλη) εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τους όρους της διακήρυξης της δημοπρασίας, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουν γιατί «ο επιχειρηματίας που θα λάβει μέρος θα πρέπει να έχει προηγούμενη επιχείρηση μέχρι 10 άτομα. Με αυτούς τους όρους, αλλά και τα 1.000 που ζητάμε για ενοίκιο, δεν νομίζω ότι θα έρθει να δώσει κανείς προσφορά. Πρέπει να κατεβάσουμε και την τιμή, αλλά και το όριο των ατόμων που απασχολούσε ο επιχειρηματίας. Είναι πολύ υψηλό το ποσό για ένα κυλικείο, όπου μάλιστα υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης γύρω από το Δημαρχείο».

    Ο δημοτικός αρχηγός Πέτρος Ψωμάς, σ’ αυτό το σημείο υπενθύμισε την πρόταση για να δοθεί στον ΣΟΨΥ. «Προτείνω να αποσυρθεί το θέμα. Ο δήμαρχος έχει πει προφορικά να δοθεί στον ΣΟΨΥ. Να αποδείξετε και στην πράξη πως νοιάζεστε για αυτούς τους ανθρώπους. Τις προάλλες κάνατε ολόκληρη συζήτηση στο ΔΣ για το νέο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία. Ψηφίσατε ένα “κενό γράμμα”, που δεν επηρεάζει το τι συζητείται στη Βουλή. Εδώ μιλάμε για την Πάτρα. Μιλάμε για τη μεγάλη ευκαιρία. Είχε πει ο κ. δήμαρχος προφορικά στην κ. Μπίκου ότι αν ανοίξει κυλικείο, θα το πάρει ο ΣΟΨΥ. Η πρότασή μας είναι να δοθεί το κυλικείο, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απευθείας. Οι νέες “Γέφυρες” στο Δημαρχείο θα έχουν συμβολισμό, αλλά και παροχή προς τις δύο πλευρές. Θα δείξετε έτσι και στην πράξη την ευαισθησία σας».

    Η νέα δημοπρασία θα γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα. Ο χώρος που θα εκμισθωθεί είναι εμβαδού 95,50τ.μ. εκ των οποίων τα 20 τ.μ. περίπου δύνανται να διαμορφωθούν ως χώρος παρασκευαστηρίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως κυλικείο – αναψυκτήριο, για την εξυπηρέτηση των δημοτικών υπαλλήλων, του κοινού και των χρηστών του κτιρίου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μύκονος: Πλήγμα στα κυκλώματα που εμπορεύονται προϊόντα μαϊμού

    Σημαντικό πλήγμα στο παραεμπόριο πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου....

    «Η τεχνικός της απάτης»: Μυστηριώδης γυναίκα τρομοκρατεί το Αγρίνιο

    Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική απόπειρα απάτης φαίνεται πως βρίσκεται...

    Η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Ορεινή Ναυπακτία, που πήγε, με ποιους και που δείπνησε ΦΩΤΟ

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. βρίσκεται αυτές τις ημέρες...

    Μυθικός Τεντόγλου: «Πέταξε» με κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

    Ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίζεται σε τρομερή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων...