flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Καρακούκης και Καλόγρηας απαντούν στον Κούγια! Ειρωνία για την Αγγελική Τσιόλα! Τι δηλώνει η ίδια

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

Γενεές 14 «πέρασε» ο Αλέξης Κούγιας τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα που συνέταξαν το πόρισμά τους μετα τον «επανέλεγχο» για τους θανάτους της Μαλένας και Ιριδας Δασκαλάκη, βασιζόμενος στην νέα κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο του μόλις 7 μηνών βρέφους. Να θυμίσουμε ότι στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα είχε κάνει λόγο για θάνατο από αγενεσία φλεβοκόμβου, βασιζόμενη στην έκθεση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου των Ιωαννίνων, όμως είχε επισημάνει και κάποια σημάδια που κατά κάποιους ιατροδικαστές όπως τον Γρηγόρη Λέων, παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Η κυρία Τσιόλα μετά τις εξελίξεις και την αμφισβήτηση της μεθόδου του παθολογοανατόμου κ Ευτυχιάδη, στον οποίον ανέθεσαν οι Καρακούκης – Καλόγρηας την δεύτερη εξέταση, έδωσε εκ νέου κατάθεση την περασμένη Παρασκευή. Κατά τον κ. Κούγια η Αγγελική Τσιόλα κατέθεσε πως «οι δύο συνάδελφοί της επινόησαν τον ασφυκτικό θάνατο της Ιριδας».

 

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στην Αγγελική Τσιόλα για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον κ. Κούγια. Η ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματική πως δεν επιθυμούσε να κάνει καμία δήλωση μια και ουδέποτε έχει μιλήσει δημόσια για τις καταθέσεις της στο πλαίσιο μιάς προδικαστικής διαδικασίας. Επιμείναμε στο αν διαψεύδει τον κ. Κούγια, αλλά ούτε εκεί λάβαμε απάντηση. Εκτιμούμε όμως ότι αν ο κ. Κούγιας έλεγε ψέματα, αυτό σίγουρα θα είχε προκαλέσει την αντίδραση της ιατροδικαστού.

 

Ο κ. Κούγιας μιλώντας στην «Πελοπόννησο» έκανε λόγο για κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας! Μάλιστα ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή της, όχι φυσικά για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (για τον οποίον κρατείται από τον Απρίλιο του 2022) αλλά για τους θανάτους των Ιριδα και Μαλένας για τους οποίους πρόσφατα διετάχθη η προφυλάκισή της (ενώ ήταν ήδη στην φυλακή για την Τζωρτζίνα).

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΥΓΙΑ

«Χθες ο δικηγορικό μας γραφείο παρέλαβε τη συμπληρωματική κατάθεση της μιας εκ των κορυφαίων Ελληνίδων ιατροδικαστών (πρόσφατα ψηφίστηκε από τους 23 τακτικούς ιατροδικαστές), προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, κας Αγγελικής Τσιόλα, η οποία εδόθη στις 20/1/2023 ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας, κας Τζωρτζάτου.

Θα υπενθυμίσουμε ότι αίτημα για την εξέτασή της από την κα Τζωρτζάτου, είχε υποβάλει ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κος Αλέξιος Κούγιας, προ της 25/11/2022, όταν για πρώτη φορά είχε κληθεί για να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη.

Δυστυχώς, η κα Ανακριτής, εντελώς αναιτιολόγητα, είχε απορρίψει το αίτημα του κου Κούγια, το οποίο είχε σαν ιστορική βάση την τελευταία κατάθεση του παρανόμως γνωμοδοτήσαντος του εκτός του πίνακος πραγματογνωμόνων, προσωπικού φίλου του Καλόγρηα, παθολογοανατόμου του ΚΑΤ, Ευτυχιάδη, ο οποίος έχει παραδεχτεί σε αυτή την τελευταία κατάθεσή του ότι είχε παραπλανηθεί από τους Καρακούκη – Καλόγρηα και ότι είχε εφαρμόσει, κατά την παράνομη από αυτόν χωρίς επαρκή και αξιολογήσιμα παθολογοανατομικά στοιχεία, εξέταση, εφαρμόζοντας μια ανύπαρκτη στα παθολογοανατομικά επιστημονικά δεδομένα μέθοδο για να διαπιστώσει εάν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας, η οποία δεν διενεργείται για να διαπιστωθεί ασφυκτικός θάνατος (ήταν η πρώτη φορά παγκοσμίως που εφαρμόστηκε) και κατόπιν αυτής της καταθέσεως, ήταν επιβεβλημένη η συμπληρωτική κατάθεση της κας Τσιόλα, γιατί στην πρώτη της κατάθεση είχε απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία σαν βάση είχαν την πρώτη ψευδή κατάθεση του Ευτυχιάδη, η οποία πλέον με την δεύτερη κατάθεσή του είχε καταρρεύσει.

Η κα Τσιόλα, καταθέτοντας επί 7 ώρες, κατεξευτέλισε επιστημονικά τους Καρακούκη – Καλόγρηα και συγκεκριμένα επικαλούμενη τους κορυφαίους ιατροδικαστές παγκοσμίως και τα πλέον πρόσφατα ιατροδικαστικά συγγράμματα (οι Καρακούκης – Καλόγρηας δεν επικαλούνται ούτε μια βιβλιογραφία) κατέλυσε την γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα, καταθέτοντας κατηγορηματικά ότι αυτοί οι δύο ανεπαρκέστατοι και χωρίς αίσθηση καθήκοντος ιατροδικαστές επινόησαν στοιχεία ασφυκτικού θανάτου τόσο για το θάνατο της Μαρίας – Ελένης, όσο και για αυτόν της Ίριδας.

Κατόπιν αυτής της επιστημονικής εξελίξεως και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των τακτικών ιατροδικαστών Μεσογίτη, Τσαντίρη, Κραββαρίτη και την επιστημονική γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Δημακοπούλου, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο και επιβάλλεται πλέον η κα Ανακριτής να ενεργοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη σχετική διάταξη του άρθρου 291 Κ.Π.Δ. και να διατάξει την άμεση απελευθέρωση της κας κατηγορουμένη»!

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΚΟΥΚΗ – ΚΑΛΟΓΡΗΑ

 

Η «Π» μίλησε με τους ιατροδικαστές Καλόγρηα και Καρακούκη. Ο κ. Καλόγρηας δήλωσε πως δεν ασχολείται με τα δελτία τύπου του κ. Κούγια, ο οποίος για παράδειγμα υποστήριζε για τον ιατροδικαστή ότι τελείωσε τις σπουδές του στην Ιταλία σε 24 χρόνια ενώ εκείνος έχει τελειώσει την Ιατρική Πατρών σε 6,5 χρόνια. «Αρνούμαι να σχολιάσω κάτι τέτοιο και φυσικά αν μη τι άλλο θεωρώ γελοιο να ασχολούμαι με ζήτημα… επινόησης ενός θανάτου»!

 

Πιο σκληρός στην δήλωσή του ήταν ο Νικος Καρακούκης: Μιλώντας στην «Π» δήλωσε πως… «την Τσιόλα και τον Κούγια δεν τους σχολιάζω». Μάλιστα δήλωσε πως «όλα αυτά θα τα βρούμε στο Δικαστήριο»!

ypen