Πάτρα – Καστελόκαμπος: Φόβοι και ερωτήματα για φρεάτιο αποχέτευσης

    Ημερομηνία:

    Ανάστατοι είναι κάτοικοι και λουόμενοι στην περιοχή του Καστελοκάμπου παρατηρώντας το φρεάτιο-συλλέκτη που υπάρχει στην παραλία και συγκεκριμένα στο τέλος της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

    Εκεί, πριν από περίπου μία δεκαετία είχαν εκτελεστεί εργασίες ώστε να αποκτήσει η περιοχή αποχετευτικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των εργασιών, είχε σχεδιαστεί να τοποθετηθεί στη γωνία που τελειώνει η Κοιμήσεως Θεοτόκου ο εν λόγω συλλέκτης λυμάτων. Εκείνη την εποχή, η παραλία της περιοχής δεν είχε υποστεί διάβρωση, αλλά ούτε και είχε χτυπηθεί από τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας όπως συνέβη τον Νοέμβριο του 2021.

    Εκτοτε, οι περίοικοι είδαν τον υπόγειο συλλέκτη λυμάτων να αποκόπτεται από το έδαφος, εν μέσω γενικών καταστροφών που είχαν καταγραφεί στην περιοχή.

    Φλίγκος

    Οπως μεταφέρουν στην «Πελοπόννησο» περίοικοι, έγιναν τα απαραίτητα αιτήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν να «φέρουν» ξανά προς το δρόμο τη δεξαμενή λυμάτων που είχε μεταφερθεί προς τη θάλασσα, όμως και πάλι δεν βρίσκεται στο αρχικό σημείο.

    «Το ψάχνουμε το θέμα. Αντί να το βάλουν πιο πάνω στο δρόμο, το έβαλαν μέσα στη ζώνη του αιγιαλού! Πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι μια νέα κακοκαιρία δεν θα το παρασύρει πάλι; Επιπλέον, στον αιγιαλό απαγορεύονται οι κατασκευές. Ποιος επέτρεψε την κατασκευή; Γιατί ο Δήμος δεν το έβαλε στη θέση που προέβλεπε το σχέδιο; Η κτηματική υπηρεσία έδωσε άδεια για την κατασκευή ενός “βόθρου” στον αιγιαλό δίπλα στη θάλασσα;» αναφέρουν περίοικοι στην «Π».

    Κανονικά η κατασκευή θα έπρεπε να βρίσκεται στον μικρό δρόμο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, εκεί που είχε κατασκευαστεί από την αρχή. Εκείνη την κατασκευή οι περίοικοι τη θεωρούν «ορθόδοξη», ενώ τώρα εκφράζουν αμφιβολίες που επεκτείνονται και στη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου για την παραλιακή περιοχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φεστιβάλ Οινοξένεια 2025 – 12 χρόνια γιορτής για τον οίνο, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό στην Αιγιάλεια

    Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και...

    Η στιγμή που πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στο τέλος της πορείας για την Παλαιστίνη

      https://www.youtube.com/watch?v=aRyxT84p8ls     Τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών προς τους οποίους άγνωστοι πέταξαν βόμβες...

    Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,7% ανεβαίνει η Νέα Δημοκρατία – Τι απαντούν για το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα

    Νέα άνοδο στα ποσοστά της σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της...

    Επαφές με εταιρεία – κολοσσό στον Παναιγιάλειο

    Μπορεί να φαίνεται πως υπάρχει ηρεμία στον Παναιγιάλειο και...