flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Πάτρα: Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος για τον καταυλισμό Ριγανόκαμπου

Επιστολή – καταγγελία, την 5η κατά σειρά, απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων προς τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος, τον Δήμαρχο Πατρέων, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, το Πολεοδομικό Γραφείο Πατρών, την ΕΤΑΔ, την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, τους βουλευτές του Νομού και τις δημοτικές παρατάξεις, για «την εν εξελίξει ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στον παράνομο καταυλισμό του Ριγανόκαμπου», όπως αναφέρεται.

 

“Παρά τις προηγούμενες καταγγελίες μας στους καθ΄ ύλην υπευθύνους, αυτοί δεν έπραξαν τα προβλεπόμενα από το νόμο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με αποτέλεσμα η παράνομη ανέγερση  να συνεχίζεται και ο καταυλισμός να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα”, τονίζεται στην επιστολή.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα, 5η κατά σειρά επιστολή, σας καταγγέλλουμε, για μια ακόμη φορά, την εν  εξελίξει ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στον παράνομο καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου.

Παρά τις προηγούμενες καταγγελίες μας στους καθ΄ ύλην υπευθύνους, αυτοί δεν έπραξαν τα  προβλεπόμενα από το νόμο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με αποτέλεσμα η παράνομη ανέγερση  να συνεχίζεται και ο καταυλισμός να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν με χρονική διάταξη από κάτω προς τα πάνω ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την  προοδευτική ανάπτυξη/επέκταση του καταυλισμού και μάλιστα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  σε στέρεες κατασκευές, στο χώρο του Δημοσίου, χρονικά και μετά τις καταγγελίες μας!

Στη σημερινή φωτογραφία σε μονιμότερες πλέον κατασκευές, οι κατοικούντες είναι, οι  περισσότεροι, αγνώστου ταυτότητος, μετακινηθέντες οργανωμένα από άλλες περιοχές.

Οι διαπιστώσεις αυτές δημιουργούν εύλογα ερωτήματα όσον αφορά το ρόλο και την ευθύνη των  Αρμοδίων Υπηρεσιών και των ιδιοκτητών και γενικά το ρόλο του κράτους απέναντι σε αυτού του  είδους την παρανομία!

• Γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, εφαρμόζοντας το νόμο, αφού πραγματοποιεί συχνές  περιπολίες στην περιοχή;

• Γιατί η Πολεοδομία, όχι μόνο δεν απαντάει στις ομαδικές έγγραφες καταγγελίες των  Σωματείων και Συλλόγων μας (π.χ. σχετ. καταγγελίες Αρ. Πρωτ. 56521/30-09-2019 και 7-6- 2021) για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτων ως έχει υποχρέωση; και γιατί δεν προβαίνει  αμέσως στην εφαρμογή όλων όσων προβλέπουν οι νόμοι περί των αυθαιρέτων  κατασκευών.

• Η ΕΤΑΔ, ως ιδιοκτήτρια του χώρου, παρά τα σωστά μέτρα τα οποία έλαβε μετά την  προηγούμενη καταγγελία μας γιατί δεν επιτηρεί από μόνη της τον χώρο ώστε να  επεμβαίνει άμεσα;

Φωτογραφία Νοεμβρίου 2021 με ένδειξη των αυθαίρετων ανεγέρσεων το τελευταίο μήνα!

Στη συνέχεια φωτογραφίες από προηγούμενες καταγγελίες μας 

 

Φωτογραφία καταγγελίας μας 7-6-2021.

 

Φωτογραφία 26-07-2019 από την τότε καταγγελία 

 

Ως Συλλογικά όργανα ως πολίτες και ως κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος , ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα εύλογα ερωτήματα που δίνουν την εντύπωση, αν όχι  σκοπιμότητας, τουλάχιστον ανοχής ή αδυναμίας ελέγχου μίας κατάστασης που είναι παράνομη,  ομολογουμένως απαράδεκτη και τελικά υποβαθμίζει τον ίδιο το ρόλο του κράτους και της έννομης  τάξης!

Κύριοι,

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και σε συνδυασμό με όλο τον αγώνα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα  και συνεχίζουμε να κάνουμε για την κατάργηση – μεταστέγαση του παράνομου καταυλισμού και την  απόδοση του παλιού σκουπιδότοπου στην πόλη για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου

• παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα, ο καθένας από την πλευρά του, για το τι  ακριβώς συμβαίνει και κυρίως για το τι έχετε κάνει στα πλαίσια της νομοθεσίας και των  καθηκόντων σας.

• Ζητάμε την άμεση επέμβαση για να σταματήσει η επέκταση του καταυλισμού  • Ζητάμε, για μια ακόμη φορά, την άμεση εφαρμογή του νόμου περί αυθαιρέτων κ.λπ.

Είμαστε σε αναμονή και διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσον το δικαίωμά  μας στην ασφάλεια την υγιεινή και την ποιότητα στη ζωή μας.

 

Με τιμή

Σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων

Comments are closed.