Πάτρα: Καταγγελίες για τις φυλακές Αγίου Στεφάνου

    Ημερομηνία:

    Τη ζοφερή πραγματικότητα στις ελληνικές φυλακές και τις επιπτώσεις της καταγγέλλουν κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου σε ανοιχτή επιστολή τους, την οποία συνυπογράφουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, Λάρισας, Δομοκού και Χανιών.

    Το κείμενο διαμαρτυρίας, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τη γενική γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τον προϊστάμενο του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο Διεύθυνσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

    Φλίγκος

    Οι κρατούμενοι ζητούν απάντηση σε σειρά ζητημάτων, αφού τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα είναι πρωτοφανής η περιστολή των δικαιωμάτων τους και πως η πολιτεία δεν βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

    Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα υπερπληθυσμού των φυλακών, έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανεπάρκεια πόρων, ανεξιχνίαστους θανάτους κρατουμένων, ανεπαρκή ποιότητα φαγητού, ανεπάρκεια χώρων προαυλισμού και άθλησης» καταγγέλλουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...