Πάτρα: Καταγγελίες για τις φυλακές Αγίου Στεφάνου

    Ημερομηνία:

    Τη ζοφερή πραγματικότητα στις ελληνικές φυλακές και τις επιπτώσεις της καταγγέλλουν κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου σε ανοιχτή επιστολή τους, την οποία συνυπογράφουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, Λάρισας, Δομοκού και Χανιών.

    Το κείμενο διαμαρτυρίας, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τη γενική γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τον προϊστάμενο του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο Διεύθυνσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

    Οι κρατούμενοι ζητούν απάντηση σε σειρά ζητημάτων, αφού τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα είναι πρωτοφανής η περιστολή των δικαιωμάτων τους και πως η πολιτεία δεν βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

    Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα υπερπληθυσμού των φυλακών, έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανεπάρκεια πόρων, ανεξιχνίαστους θανάτους κρατουμένων, ανεπαρκή ποιότητα φαγητού, ανεπάρκεια χώρων προαυλισμού και άθλησης» καταγγέλλουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Αθήνα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αφοδράριστη γραφή» της Πηνελόπης Αλιβιζάτου – φωτο

    Την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη έγινε στην Αθήνα η παρουσίαση...

    Πάτρα: Αυτά είναι τα δύο δημοτικά σχολεία στα οποία κινδυνεύουν μαθητές – φωτο

    2ο και 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Μεγάλος κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό...

    Νέα συνάντηση, στις 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με Κυρανάκη για την αναστολή δρομολογίων του Οδοντωτού

    Μετά τις κινητοποιήσεις και τη διπλή διαμαρτυρία σε Διακοπτό και Καλάβρυτα...