ΠΑΤΡΑ:΅Κι άλλη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ρήτρα αναπροσαρμογής έγινε δεκτή

    Ημερομηνία:

     

    Δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έγινε μια ακόμα αίτηση προσωρινής διαταγής στην Πάτρα, σε ομαδική, αυτή τη φορά, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (νοικοκυριών και δύο επιχειρήσεων).

    Την υπόθεση χειρίστηκε το γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου και η αίτηση στρεφόταν κατά ιδιώτη παρόχου με αίτημα την μη διακοπή του ρεύματος, για όσο διάστημα δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής σε τρέχοντες και μελλοντικούς λογαριασμούς, μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Πλέον, οι καταναλωτές, αλλά και δύο επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην ομαδική αίτηση, θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά η κατανάλωση ρεύματος.

    Oπως αναφέρει οκ. Μάρκου: “Ήδη, καθημερινά, οι πάροχοι δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος και οι προθεσμίες που αυτός επιτάσσει. Σύμφωνα με τον τελευταίο εξάλλου, απαγορεύεται στους καταναλωτές Κοινωνικών Τιμολογίων η όποια διακοπή τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες. Όμως, οι όροι που προσπαθούν οι πάροχοι να διεκδικήσουν τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι.  Η πορεία προσβολής της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής και των αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι ακόμα μακρά, όμως οι πρώτες θετικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη αφουγκράζεται σε αυτό το στάδιο το τέλμα που έχει επέλθει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η selfie χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα που εντυπωσίασε

    Μια διαφορετική εικόνα του εαυτού της επέλεξε να μοιραστεί...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 13/7/2025

    14:30 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP 2025 Γκραν Πρι...

    H Μαρίνα Σάττι κάνει «POP TOUR» – Πότε θα την δούμε στην Πάτρα

    Αυτό το καλοκαίρι, η Μαρίνα Σάττι, η πιο αυθεντική και...

    ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Νέες δυνατότητες και επιλογές στις μετακινήσεις

    Νέες δυνατότητες και επιλογές στις μετακινήσεις για τους κατοίκους...