ΠΑΤΡΑ: Κίνδυνος για τη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Θεάτρου, ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Βάης, ο υπεύθυνος Σπουδών Περικλής Μουστάκης ο εκπρόσωπος των καθηγητών Παναγιώτης Σκούρας  οι εκπρόσωποι  του σωματείου σπουδαστών Ασημίνα Χριστοπούλου  και Ιωάννης Παναγόπουλος  ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του τύπου για την ΚΥΑ 1077-24/2/2023 που έχει ως αντίκτυπο την αδυναμία έναρξης της λειτουργίας της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου.

    1696327829939.jpg

    Όπως τονίστηκε:

    “Η κυβέρνηση, για να εκτονώσει τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, στις αρχές του 2023, όρισε με υπουργική απόφαση ότι οι καλλιτέχνες που προσλαμβάνονται στο δημόσιο και τους ΟΤΑ αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο και εξαιρούνται μόνο τα Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Βορείου Ελλάδας, η Λυρική αλλά δεν εξαιρούνται τα ΔΗΠΕΘΕ. Διακήρυξε ότι έτσι ευνοεί τους καλλιτέχνες όμως αυτή η απόφαση ήταν μια εξαπάτηση που στην πράξη είναι η πάγια αντεργατική κατεύθυνση της κυβέρνησης να περικόπτει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    ICECAP

    Η απόφαση αυτή σημαίνει μείωση των αμοιβών των καλλιτεχνών, σε σχέση με τις αμοιβές που προβλέπει η ΣΣΕ, που υπογράφουμε με το ΣΕΗ, αδυναμία να καλέσουμε στις παραστάσεις μας καλλιτέχνες από άλλες πόλεις, μεγάλη μείωση του ωρομισθίου των δασκάλων της Δραματικής μας Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου.

    Σ’ αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δεν θα μπορούν να έρθουν, γιατί είναι από την Αθήνα και απαιτούνται μεταφορικά και διαμονή. Η Σχολή θα κλείσει και θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι το μόνο περιφερειακό θέατρο που έχει τη δική του Δραματική Σχολή, η οποία προσφέρει καλλιτεχνική εκπαίδευση υψηλού  επιπέδου.

    Κοινή συνισταμένη ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθηγητών και σπουδαστών είναι η εξαίρεση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την ανωτέρω ΚΥΑ”.

    Στην Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι παρατάξεων που δήλωσαν συμπαράσταση στη διεκδίκηση  της εξαίρεσης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Αχαΐα πέρασε τις ημέρες του Πάσχα ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος (ΦΩΤΟ)

    Την Αχαΐα επέλεξε για τις ημέρες του Πάσχα ο...

    ΠΑΤΡΑ: Ο νέος πεζόδρομος Μαιζώνος… από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

    Μπορεί το έργο της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος να είναι...

    Κάρλος Σαντάνα: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Αναβλήθηκε η συναυλία του

    Ο Κάρλος Σαντάνα εισήχθη στο νοσοκομείο για ένα επείγον ιατρικό περιστατικό,...