Πάτρα – Κινητοποιήσεις στο Θ.Π.Κ.«ΜΕΡΙΜΝΑ»

    Ημερομηνία:

    Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θ.Π.Κ.«ΜΕΡΙΜΝΑ» προχωράει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις την Δευτέρα.

    Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

    “Την Πέμπτη 17/10/2024 το Δ.Σ. του Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ” αποφάσισε κατά πλειοψηφία στα πλαίσια του οικονομικού εξορθολογισμού του Κέντρου την απόλυση της επί 7 χρόνια λογίστριας του Κέντρου κ. Λαμπρινής Κωλέτση και την αντικατάσταση της με εξωτερικό συνεργάτη.
    Επίσης στο ίδιο Συμβούλιο αποφασίστηκε η μετακίνησή της επί 21 χρόνια Κοινωνικής Λειτουργού στην πρωινή βάρδια Ευγενίας Αναστασίου, στην απογευματινή βάρδια. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της όχλησης που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη εργαζόμενη στον Πρόεδρο και σε μέλη του Δ.Σ. λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης από τη θέση της γραμματέα του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου και κρίνεται ως άνιση, εκδικητική και τιμωρητική.

    Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει:

    – την πρακτική του Δ.Σ. της αντικατάστασης των εργαζομένων του Κέντρου με άλλους “οικονομικότερους”
    – την επιβολή βλαπτικών και καταχρηστικών μεταβολών στους όρους εργασίας.
    – την άνιση μεταχείριση εργαζομένων.
    – την δυσμενή μεταχείριση εργαζομένων λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

    Η οικονομική εξυγίανση του Κέντρου δεν θα γίνει στις πλάτες των εργαζόμενων.

    Το Σωματείο Εργαζομένων προχωράει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις την Δευτέρα 4/11, τη Δευτέρα 11/11, τη Δευτέρα 18/11 και τη Δευτέρα 25/11 και έως ότου ανακληθούν οι παραπάνω αποφάσεις.

    Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 7:30 στο πορτόνι του Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ” και στις 10:00 θα μεταβούν στην Πλατεία Γεωργίου”.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Βόμβα» Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος...

    2,1 εκατ. συνταξιούχοι αποκλείονται από τα αναδρομικά – του Θεόδωρου Ξούλου, Οικονομολόγου

    Με την πρόσφατη απόφαση του, το ΑΕΔ έκρινε πως...

    Μασκ προς ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: Πείτε μου τι δουλειά κάνετε αλλιώς παραιτηθείτε

    Η κυβέρνηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε να...

    Shopping για την ελίτ στο Μιλάνο: Γιατί η Via Montenapoleone είναι η κορυφή της παγκόσμιας πολυτέλειας

    Η Via Montenapoleone είναι ο απόλυτος προορισμός για πολυτελή ψώνια στο Μιλάνο....
    Best Shop