ΠΑΤΡΑ: Κορονοϊός: “μπλόκο” στη διενέργεια self test στα φαρμακεία

    Ημερομηνία:

    Τα φαρμακεία ούτε θα διενεργούν, ούτε θα καταγράφουν τα αποτελέσματα των self test, τα οποία όμως καλούνται να διαθέτουν κανονικά στους πολίτες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση η οποία επιτρέπει την αγορά τους εντός των φαρμακείων, αλλά όχι την διεξαγωγή του εντός αυτού.

    «Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορονοιο COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα… Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος», αναφέρει η σχετική διάταξη που υπήρχε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Αποσύρθηκε, δηλαδή, η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς» η οποία υπήρχε στο αρχικό κείμενο και προκάλεσε την αντίδραση των φαρμακοποιών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/11/2025

    18:00 Novasports 4HD Άνκαρα – Μπεσίκτας Eurocup 18:45 ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ...

    Ελλάδα: Παχύσαρκοι το 17,2%, υπέρβαροι το 34,9% των ενηλίκων

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf-172-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf-349-%cf%84/