ΠΑΤΡΑ: Λίγα και ακριβά τα αρνιά φέτος – Τι λένε κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι

    Ημερομηνία:

    Δυσεύρετα θα είναι φέτος το Πάσχα τα ντόπια αρνιά και κατσίκια. Το δε αρνάκι γάλακτος θα είναι είδος υπό εξαφάνιση, καθώς παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ελλείψεις, που οφείλονται αφενός στις ασθένειες που έπληξαν την κτηνοτροφία τους προηγούμενους μήνες και αφετέρου στο γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα.

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πάτρας, Βασίλης Παναγιωτόπουλος είπε στην «Πελοπόννησο» ότι ελλείψεις θα υπάρξουν σε μεγάλες κρεαταγορές, αλλά η Πάτρα δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά του πασχαλινού αρνιού ή κατσικού θα είναι ακριβή, μιας και οι κτηνοτρόφοι πωλούν προς 10-11 ευρώ το κιλό με αποτέλεσμα τα σφάγια να φτάνουν στους καταναλωτές με τιμές που εκτιμάται πως θα κυμανθούν στα 14-15 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία, από τα 13-14 που πωλούντο πέρυσι.
    GLEARNET

    Αγορά

    Φλίγκος

    Η πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου, Αθηνά Ηλιοπούλου, σημείωσε στην«Π» οι κτηνοτρόφοι έσπευσαν να πουλήσουν πολύ νωρίς τα αρνιά γάλακτος στο εξωτερικό, γιατί το κόστος εκτροφής τους έχει αυξηθεί και η πώληση του γάλακτος ήταν πιο αποδοτική οικονομικά. Φαίνεται, όμως, ότι οι κτηνοτρόφοι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους, καθώς οι τιμές του αρνιού από τον παραγωγό αυξήθηκαν φέτος στα 10 ευρώ το κιλό.

    Αγορά

    Στις τιμές σε αρνί και κατσίκι ενόψει Πάσχα αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης. «Δυστυχώς μπορώ να πω ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά φέτος. Και με τον Daniel και με τις δύο ζωονόσους έχουν καταστραφεί πολλά μαντριά. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάνω από 750.000 αμνοερίφια έτοιμα για σφάξιμο, φέτος δεν έχουμε ούτε 450.000. Εάν δεν φέρουν από τη Ρουμανία, για να «καθίσει» η τιμή, μπορεί να έχουμε αυξήσεις και άνω του 20%».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σχέσεις: Ποιοι είναι πιο ικανοποιημένοι από το σεξ – 4 tips για μεγαλύτερη απόλαυση

    Κάθε «συνταγή» επιτυχημένης σχέσης θα συμπεριλάμβανε στα απαραίτητα συστατικά...

    Αχαϊα – ΤΩΡΑ: Επιασε επικίνδυνη φωτιά στην Τριταία

    Πυρκαγιά στην Χιόνα Τριταίας. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της...

    Γονείς: Πώς να λέτε «όχι» από νωρίς στο παιδί

    Αν το παιδί συνηθίσει να παίρνει ό,τι ζητά με τη δικαιολογία...

    Φυλακή: Ένα ψυχολογικό πείραμα με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα

    Πριν από μερικά χρόνια μία περίεργη τάση ξεκίνησε από...