Τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας αναμένεται να ανοίξουν στο επόμενο διάστημα, όμως, ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς, πρόκειται να μείνει έξω από αυτό το restart.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας, Κώστα Ζαφειρόπουλου, ένα ποσοστό της τάξεως του 10% από τα καταστήματα της τοπικής αγοράς, δεν θα μπορέσει να ανεβάσει εκ νέου τα ρολά, μετά από αυτό το παρατεταμένο lockdown που προηγήθηκε.

Όποτε και αν έρθει τελικά αυτό το πολυπόθητο lockout. «Ήδη κατεβαίνοντας μία βόλτα στην Πάτρα και περνώντας από κλασικούς εμπορικούς δρόμους, βλέπεις και συναντάς επιχειρήσεις που προχώρησαν στο κλείσιμο της λειτουργίας τους.
Δεν άντεξαν αυτό που συνέβη. Το ποσοστό αυτό των καταστημάτων που δεν θα ανοίξουν ξανά θα φτάσει πιστεύω το 10% των μαγαζιών της Πάτρας και ίσως το 15%.
Κατά την διάρκεια του εξαμήνου πιστεύω – και μακάρι να διαψευστώ – θα ανέβει ακόμα περισσότερο και θα ξεπεράσει το 20% με 25% των καταστημάτων της τοπικής αγοράς».