Με καταγωγή τα Λουσικά Αχαϊας η μητέρα της 25χρονης Πηνελόπης που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα, καθώς και οι δύο γονείς κατάγονται από την Αχαϊα και η ίδια είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διέμεναν στην Αθήνα όταν μετακινήθηκαν λόγω εργασίας του πατέρα της , (είχε σπουδάσει κι αυτός στο Πανεπιστήμιο Πατρών) που “έφυγε” πριν από δύο χρόνια από την ζωή. Ο καθηγητής του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρεται συγκλονισμένος στην φοιτήτριά του , την 25χρονη Πηνελόπη:
Ακόμη μια Γυναικοκτονία το 2026
Θλίβομαι, οργίζομαι και αξιώνω αλλαγή.
Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε την Πηνελόπη, 25 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιο Πατρών
Ήταν Βιολόγος με αγάπη για τη θάλασσα και την ιχθυολογία. Είχε ήδη κάνει το πέρασμα από τις αίθουσες και τα εργαστήρια του τμήματος στην εργασία στο αντικείμενό της, σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία, και σχεδίαζε μεταπτυχιακές σπουδές. Μια ζωή που μόλις άρχιζε να παίρνει μορφή.
Η Πηνελόπη δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα από τον πρώην σύντροφό της. Άλλη μία γυναικοκτονία. Άλλη μία νέα γυναίκα που χάθηκε αφού είχε ήδη χτίσει σπουδές, δουλειά και αυτονομία.
Για την κοινότητα του Βιολογικού δεν είναι μια είδηση από μακριά. Είναι απόφοιτη του Τμήματος.
Πέρασε από τους ίδιους διαδρόμους, τις ίδιες εξεταστικές, τις ίδιες συζητήσεις για το «τι ακολουθεί μετά το πτυχίο».
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους της. Ας τη θυμηθούμε όπως της αξίζει: ως βιολόγο στην αρχή της διαδρομής της.
Φως στη μνήμη της.



