ΠΑΤΡΑ: ΜΕγάλο έργο στα Ζαρουχλέϊκα – Τι προβλέπει το σχέδιο

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Νότιο Πάτρα παίρνει σάρκα και οστά καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχη εταιρεία, το έργο ανάπλασης της περιοχής των Ζαρουχλεΐκων.

    Η ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής: «Στο πλαίσιο της πολιτικής έργων της Δημοτικής Αρχής, για την αναβάθμιση της ζωής στις λαϊκές γειτονιές της πόλης μας, υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την ανάδοχη εταιρεία, το έργο ανάπλασης της περιοχής των Ζαρουχλεΐκων.

    Είναι προϋπολογισμού 2.756.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

    Η παρέμβαση θα γίνει σε τέσσερις γειτονιές των Ζαρουχλεΐκων, με υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία, χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

    Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών του χώρου, δηλαδή η ανάπλαση των ανωτέρω τεσσάρων γειτονιών με σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές.

    Η μελέτη  περιλαμβάνει:

    -Επέκταση ή αναβάθμιση των υφισταμένων δικτύων ηλεκτροφωτισμού. Για τον φωτισμό των οδών τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών με δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αποτελούμενο κυρίως από πλαστικές σωληνώσεις, καλώδια, χαλκό γείωσης, φρεάτια επισκέψεως

    και τον υπαίθριο πίνακα τροφοδοσίας (πίλλαρ). Λόγω της ιδιαιτερότητας

    της περιοχής, η τοποθέτηση των φωτιστικών επί των οδών θα γίνει

    σύμφωνα με τις ενδεικτικές θέσεις που απεικονίζονται στα σχέδια που συνοδεύουν την μελέτη και κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία.

    Με την ίδια λογική θα φωτιστεί και ο πεζόδρομος περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    -Εκσκαφές και επιχώσεις για τη διαμόρφωση των οδών ώστε οι τελικές επιστρώσεις να εναρμονίζονται υψομετρικά με τα υφιστάμενα κατώφλια.

    -Εργασίες μικρών τεχνικών έργων (θεμέλια, κράσπεδα και άλλες μικροκατασκευές από σκυρόδεμα).

    -Κατασκευή πεζοδρόμων με διαμόρφωση των λωρίδων διέλευσης τυφλών.

    Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Πατρέων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ”.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάκης Λαζόπουλος: «Θα παρακαλέσω τον Άρη Σερβετάλη και τον Νίκο Αναδιώτη να στέκονται στην ηθική των σωμάτων»

    Ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε στη μικρή οθόνη με το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» μέσα...

    Οι δασμοί Τραμπ προκαλούν τρόμο στους επενδυτές

    Τα δασμολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Τραμπ εναντίον Καναδά, Μεξικού και Κίνας είναι πρωτοφανή ως προς...

    Καταρρέουν οι πωλήσεις της Tesla στην Ευρώπη – Βουτιά 59% στη Γερμανία σε ιστορικό χαμηλό

    Οι πωλήσεις της Tesla κατέρρευσαν 59% τον Ιανουάριο στη Γερμανία, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο...

    “Ταγιαντρεός” 2025 έτοιμη η Πατρών Πύργου

    Στις 30 Νοεμβρίου ο δρόμος καρμανιόλα της Πατρών Πύργου...
    Best Shop