Προχωρά τις διαδικασίες ο δήμος για την αλλαγή χρήσης του διοικητικού κέντρου και των τριγύρω οικοπέδων του, με στόχο να μετατρέψει τον χώρο σε ένα μεγάλο πάρκινγκ για τα οχήματα όλων των υπηρεσιών του.
Ήδη στην πρόσφατη συνεδρίαση που έγινε αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει, συμπληρώνοντας τον φάκελο που θα καταθέσει στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου για τον σκοπό αυτόν.
Η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο ήταν ομόφωνη και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα οι διαδικασίες δεν πρόκειται να καθυστερήσουν. Το ενιαίο και μεγάλο πάρκινγκ των οχημάτων του δήμου θα φτιαχτεί ουσιαστικά σε δύο οικόπεδα, δίπλα από το κτίριο του διοικητικού κέντρου του ΒΙΟΠΑ.
Το ένα από αυτά έχει έκταση 12 στρέμματα και το άλλο 5. Ωστόσο, τα οχήματα που αριθμούν συνολικά όλες οι υπηρεσίες του δήμου, από αγροτικά και φορτηγά έως πλυντικά, απορριμματοφόρα και Ι.Χ. είναι περισσότερα από 300.
Κατά συνέπεια θα χρειαστεί στο μέλλον για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του για την αξιοποίηση του χώρου να προχωρήσει ο δήμος και στην αγορά και άλλων οικοπέδων.
Όμως το έργο είναι απαραίτητο για πρακτικούς και λειτουργικούς λόγους να προχωρήσει αφού μέσα στα επόμενα χρόνια η Ξερόλακκα θα κλείσει και ο δήμος θα πρέπει να βρει νέους χώρους για την λειτουργία του συνεργείου, του πρατήριου καυσίμων και του πλυντηρίου των οχημάτων του.
Όλα αυτά θα μεταεγκατασταθούν στον ΒΙΟΠΑ και στον χώρο που είναι να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκινγκ για τα οχήματα του δήμου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το σημείο της δημιουργίας του ενιαίου χώρου στάθμευσης των οχημάτων είναι κομβικό αφού βρίσκεται πλησίον των παραγλαύκειων οδών, ανάμεσα στις δύο πλευρές της Πάτρας (νότια και βόρεια), γεγονός που σίγουρα θα διευκολύνει τις δημοτικές υπηρεσίες στο έργο τους.
Προχωρά στην εξυγίανση της εταιρείας
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή με την τακτική που ακολούθησε στο θέμα του πλειστηριασμού του οικοπέδου των 10 στρεμμάτων που είναι να γίνει το δημοτικό αποτεφρωτήριο, κατόρθωσε και έσωσε το ακίνητο.
Πλέον ξεχρέωσε την οικονομική εκκρεμότητα που είχε με τον εργολάβο κατασκευής του ΒΙΟΠΑ και το μοναδικό όφελος που έχει προκύπτει από το δάνειο που είχε πάρει από την πρώην Αχαϊκή Τράπεζα εδώ και αρκετά χρόνια, πριν από την θητεία του Γιάννη Δημαρά.
Το δάνειο αυτό είχε ύψος 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά ένα ποσό της τάξεως του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ είχε παραμείνει ανεξόφλητο το οποίο με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η διοίκηση του ΒΙΟΠΑ έτσι βρίσκεται σε συζητήσεις με την PQH – την εταιρεία που έχει αναλάβει εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας την εκκαθάριση της πρώην Αχαϊκής – για τον διακανονισμό των δόσεων και την τακτοποίηση του χρέους.
Κάτι που θα σημαίνει την πλήρη εξυγίανση του ΒΙΟΠΑ που πριν από μερικά χρόνια ήταν καταχρεωμένη ως εταιρεία.