ΠΑΤΡΑ: Μια μονάδα, στην υπηρεσία του πολίτη – Περισσότεροι από 16.500 ασφαλισμένοι στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Σημαντικό έργο ιατρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέχει το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης, που στεγάζεται στην οδό Γερμανού 176, στην Πάτρα.

    Οι αριθμοί πιστοποιούν τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στον πληθυσμό της περιοχής, ενώ είναι ήδη ορατή η αναβάθμιση που έχει συντελεστεί κυρίως όσον αφορά στον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
    Περισσότεροι από 16.500 ασθενείς πέρασαν την πόρτα του Κέντρου Υγείας και επισκέφθηκαν τους γιατρούς της Μονάδας, από τους οποίους εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, κατά τη διάρκεια του 2024.

    ΠΑΤΡΑ: Μια μονάδα, στην υπηρεσία του πολίτη - Περισσότεροι από 16.500 ασφαλισμένοι στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης
    Για τις παρεμβάσεις που έγιναν την χρονιά που πέρασε, μίλησε στην «Γνώμη» ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Άνω Πόλης Πατρών, παιδίατρος Γρηγόριος Μαρκέτος, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα για την ενίσχυση του έργου και του ρόλο του Κέντρου, δίνοντας έμφαση όχι μόνον στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και στην πρόληψη.
    «Από τις αρχές του 2024 ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης, το οποίο μπήκε σε μια άλλη πορεία, με την βοήθεια της νυν και της προηγούμενης διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υποδεχθήκαμε συνολικά 17.000 περίπου ασθενείς, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την προαγωγή της υγείας. Είμαστε μια μικρή μονάδα, με μεγάλο όμως έργο», επισημαίνει.
    Η «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
    Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, 16.529 πολίτες υποδεχθήκαν τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας, ως εξής:
    ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ 1615
    ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ 2126
    ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ 468
    ΩΡΛ 2816
    ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ 1819
    ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ 1261
    ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ 1795
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ 2487
    ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ 2142
    Να σημειωθεί πως από τις 22 Αυγούστου του 2024 ξεκίνησε ξανά η λειτουργία Νευρολογικού Ιατρείου, το οποίο έχει σημαντική, επίσης, προσέλευση σε αριθμό ασθενών.
    ΝΕΟΣ IATΡΟ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    Πολύτιμο απόκτημα για το Κέντρο Υγείας, μετά από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης, αποτέλεσε ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των πολιτών.
    Συγκεκριμένα, το Οφθαλμολογικό Ιατρείο ενισχύθηκε με τονόμετρο αέρος, ένα σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης της πίεσης των οφθαλμών, κάτι που γίνεται με πλήρη ασφάλεια από την οφθαλμίατρο.
    Επίσης, το ιατρείο ΩΡΛ ενισχύθηκε με ακοογράφο και τυμπανογράφο, καθώς επίσης δύο καινούργιες έδρες για την εξέταση των ασθενών με προβλήματα ακοής.

    ΠΑΤΡΑ: Μια μονάδα, στην υπηρεσία του πολίτη - Περισσότεροι από 16.500 ασφαλισμένοι στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΠ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

    Σημαντική παρέμβαση, τόσο για την πρόληψη όσο και την έγκαιρη διάγνωση των γυναικολογικών παθήσεων καταβάλλει το Γυναικολογικό Τμήμα, που λειτουργεί στην εν λόγω Μονάδα.

    «Το Γυναικολογικό Ιατρείο, με τις γυναικολόγους Σοφία Τσαντήλα και Αγγελική Γεωργίου, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2024 την λήψη τεστ ΠΑΠ, για πρώτη φορά στην ιστορία της Μονάδας, έχοντας εξασφαλίσει συνεργασία με το Κυτταρολογικό του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» και την υπεύθυνη γιατρό Πολυτίμη Περιστεροπούλου. Δεν μεσολαβούν οι ασθενείς μας, εμείς στέλνουμε τα δείγματα, λαμβάνουμε τις απαντήσεις, τις αξιολογούν οι γιατροί, οι οποίες και ενημερώνουν τις ασφαλισμένες για τα αποτελέσματα, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες. Πρόκειται για μια αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει με στόχο την καλύτερη οργάνωση και την σωστή καθοδήγηση χωρίς ταλαιπωρία για τις ασφαλισμένες μας», συμπληρώνει ο κ. Μαρκέτος.

    Παράλληλα, το Γυναικολογικό Ιατρείο τον περασμένο Οκτώβριο – μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο μαστού – πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με ομιλήτριες την ιατρό Σοφία Τσαντήλα και την μαία Έλενα Αναστασοπούλου, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση αλλά και για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, και όπως ανέφερε η κ. Τσαντήλα, «η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση έχουν σώσει ζωές σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο».

    «ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ  Κ.Υ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΤΡΑΣ»

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαρκέτος επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης συνδράμει στην κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα για τα Σαββατοκύριακα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσα από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

    Να σημειωθεί, ότι στο Κ.Υ. Άνω Πόλης Πατρών, στο οποίο υπάγονται οι μονάδες: ΤΟΜΥ Άνω Πόλης, Εγλυκάδας και Τριών Ναυάρχων, υπηρετούν 16 άτομα ιατρικό προσωπικό, 15 νοσηλευτικό, πέντε διοικητικό και πέντε προσωπικό καθαριότητας.

    ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

    Τέλος, να αναφερθεί πως τα ραντεβού των ασθενών κλείνονται είτε τηλεφωνικά (2610225281) είτε διά ζώσης.

    Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Βασίλης Στασινόπουλος με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Γρηγόρη Μαρκέτο

    ΠΑΤΡΑ: Μια μονάδα, στην υπηρεσία του πολίτη - Περισσότεροι από 16.500 ασφαλισμένοι στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης

    «Χρειαζόμαστε άμεσα  νέα οδοντιατρική έδρα»

    Πάγιο αίτημα του Κέντρου Υγείας είναι η απόκτηση καινούργιας οδοντιατρικής έδρας, γιατί η παρούσα είναι παλιά και παρουσιάζει συχνά πολλά λειτουργικά προβλήματα, όπως τόνισε άλλωστε ο επιστημονικά υπεύθυνος κ. Μαρκέτος στην διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε πρόσφατα μεταξύ των υπευθύνων των Κέντρων Υγείας των τριών νομών της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Υγείας Φώφης Καλύβα, με συντονιστή τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Βασίλη Στασινόπουλο.

    «Είναι θέμα αξιοπρεπούς και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προσερχόμενων συμπολιτών μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκέτος.

    Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης και ενημερώθηκε και διά ζώσης για τις ανάγκες της Μονάδας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για την οποία είναι υπεύθυνος.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Βρέθηκε νεκρός άνδρας μέσα στο σπίτι του! Σε αποσύνθεση

    Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος στην οδό Μυκηνών στην Πάτρα το...

    Με… γκάζια ξεκίνησε τη χρονιά ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Μιχάλης Μπεκίρης

    Με… γκάζια ξεκίνησε τη χρονιά ο διευθυντής του πρωθυπουργικού...

    ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ: Ενδιαφέρον για την Αχαΐα, με πράξεις

    «Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Αχαΐα αποδεικνύεται με...
    Best Shop