Πάτρα: Μητέρα δώρησε το νεφρό στο γιό της – Πετυχημένη η μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Ρίου

    Ημερομηνία:

    Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.

    Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας 74 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 53 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

    Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.

    Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η γενοκτονία των Αβορίγινων της Τασμανίας από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα

    Η Τασμανία είναι νησί νότια της Αυστραλίας, από την οποία απέχει...

    ΟΔΔΥ: Λιγότερα κατά πολύ τα αυτοκίνητα που έγιναν στάχτη – Η αυτοψία του Τελωνείου Πατρών

    Πολύ διαφορετική, από την αρχική εικόνα που υπήρξε και...

    Το πρωί της Δευτέρας 25 Αυγούστου δεν θα έχει νερό η μισή Πάτρα

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών και διακοπής...