Αλαλούμ, παρατηρήθηκε σήμερα στην Πάτρα, πρώτη μέρα του μέτρου με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αφορούν την τρίτη δόση, καθώς έληξε η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ των πιστοποιητικών που είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας σε όσους είχαν κάνει τις δύο δόσεις.

Οι συνεχείς αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να έχουν μπερδέψει τους πολίτες. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μπουν είτε σε δημόσιες υπηρεσίες, είτε στα δικαστήρια της Πάτρας, είτε σε εμπορικά ή στην εστίαση και τα πιστοποιητικά τους δεν είχαν ισχύ με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και διαπληκτισμοί. Κάποιοι δεν γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που ενώ είχαν εμβολιαστεί είχαν αμελήσει να κατεβάσουν από το gov.gr το νέο τους πιστοποιητικό.

Αυτό δημιούργησε εκτός από μεγάλο μπέρδεμα και εντάσεις σε κάποιες περιπτώσεις καθώς οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και ότι θα έπρεπε να κάνουν rapid test, αντιδρούσαν έντονα.