Πάτρα: «Να μπουν κάμερες στα ταξί για την προστασία των οδηγών – Οι πιάτσες είναι χώροι εργασίας» (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία των οδηγών ταξί, με την εγκατάσταση καμερών στα οχήματα δημόσιας χρήσης και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις πιάτσες, επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Αχαΐας και Περιχώρων, Γιώργος Σίδερης, με αφορμή τα περιστατικά επιθέσεων σε οδηγούς, αλλά και τις εντάσεις που προκαλούνται από την παράνομη στάθμευση στις θέσεις των ταξί.

Μιλώντας στον MAX FM και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, ο κ. Σίδερης αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν μεταφέρουν επιβάτες χωρίς να γνωρίζουν το ιστορικό ή τις προθέσεις τους. Όπως εξήγησε, τα περιστατικά παραβατικότητας μπορεί να αφορούν από την άρνηση πληρωμής έως την αφαίρεση χρημάτων και άλλες σοβαρότερες επιθέσεις.

Για τον λόγο αυτό, το Σωματείο, μέσω της Ομοσπονδίας, έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών να επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών στα ταξί, κατά το πρότυπο άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι οδηγοί δεν επιτρέπεται να τοποθετούν αυθαίρετα κάμερες στα οχήματά τους, ζητώντας από την Πολιτεία να εξετάσει το ζήτημα, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη περιστατικών βίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι οδηγοί που εργάζονται μέσω ραδιοταξί διαθέτουν συστήματα επικοινωνίας και κουμπί έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου ενημερώνονται το τηλεφωνικό κέντρο και οι συνάδελφοί τους, ώστε να υπάρξει άμεση συνδρομή. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μεγαλύτερη έκθεση σε κινδύνους αντιμετωπίζουν όσοι δεν διαθέτουν αντίστοιχα μέσα.

Ο κ. Σίδερης έθεσε, επίσης, το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης στις πιάτσες, επισημαίνοντας ότι ανάλογα περιστατικά προκαλούν εντάσεις, όπως συνέβη πρόσφατα στη Λαμία. Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στην Πάτρα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία, όπως η Ερμού και η Κανακάρη.

«Η πιάτσα είναι χώρος εργασίας για εμάς», τόνισε, ζητώντας συστηματικότερη αστυνόμευση, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό χωρίς εμπόδια και αντιπαραθέσεις.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Το άδοξο τέλος, η αποκήρυξη από τον Τραμπ και οι ενεργειακές… παρενέργειες

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έφθασε στην Ελλάδα ως η προσωπική...

Κακοκαιρία στη Σκιάθο: Μήνυμα του 112 για περιορισμό μετακινήσεων, παρασύρθηκαν δύο ΙΧ

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στη Σκιάθο, όπου δύο...

Το νέο Leapmotor B03 ήρθε στην Ευρώπη

Η επέκταση της Leapmotor στην ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζεται. Αυτή...