ΠΑΤΡΑ: Νέα αναβολή για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Ζακύνθου

    Ημερομηνία:

    Σε μια ακόμα αναβολή για την επόμενη εβδομάδα, οδηγήθηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης του οικονομικού σκανδάλου της τετραετίας 2003-2007, στις δημοτικές επιχειρήσεις της Ζακύνθου, λόγω αναγκαστικής απουσίας του νομικού εκπροσώπου του δήμου, Θεόδωρου Χρονόπουλου.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται επτά στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου, που κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και συνέργεια σε αυτή, για τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων, (Ζακυνθινό Καρναβάλι, Ανώνυμη Δημοτική Αναπτυξιακή Ζακύνθου (ΑΔΑΖ), Δημοτική Αναπτυξιακή Ζακύνθου (ΔΑΖ), Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑ) και «Ιαμός»).

    Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του δήμου και να διεκδικήσει σε επόμενη φάση, όπως είπε, αποζημιώσεις για τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων. «Η ζημιά του δήμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα διεκδικήσουμε αποκατάσταση, γιατί μόνο από το ΙΚΑ, μας ήρθε οφειλή πάνω από 1 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Αρετάκης.

    Παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβράμης, που τόνισε ότι η υπόθεση έρχεται από το 2007, μετά τις αποκαλύψεις και ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκείνης της περιόδου, για μια σειρά καταστάσεων που αφορούσαν στην διαχείριση επιχειρήσεων του δήμου, όπως το Ζακυνθινό Καρναβάλι με μεγάλη οικονομική ζημιά. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσει τον ποινικό έλεγχο, για να διεκδικήσει ο δήμος, όπως έχουν αποφασίσει διαχρονικά όλα τα δημοτικά συμβωούλια, τη ζημιά που έχει υποστεί και σύμφωνα με ορκωτούς λογιστές ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ, είπε ο κ. Αβράμης.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραλίες Αιγιάλειας: Ποια Εταιρία πήρε τη δουλειά με τους ναυαγοσώστες

    Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές...

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία με θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα

    Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για...

    ΗΠΑ: Φόβοι ότι serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος – Οι 13 μυστηριώδεις θάνατοι από τον Μάρτιο του 2025

    Μια σειρά ανεξήγητων θανάτων ταλανίζει τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ...

    Από «κόσκινο» τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων – Θα τα αξιολογεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Από την ανεξάρτητη «κρησάρα» του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα μπορούν...