ΠΑΤΡΑ: Νέα απάτη …μέσω “ΔΕΗ”

    Ημερομηνία:

    Νέο μπαράζ προσπάθειας εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών αυτή τη φορά με πρόσχημα την οφειλή στη ΔΕΗ. Και μάλιστα είναι απάτη με τον μανδύα της καθόλα αληθοφανούς ηλεκτρονικής διεύθυνσης της Δημόσιας Επιχείρησης, με αποτέλεσμα μόλις βλέπεις το μήνυμα στο email σου να είσαι απολύτως σίγουρος/η ότι πράγματι σου έχει στείλει μήνυμα η ΔΕΗ.

    Σου γράφουν τη φράση «ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» και ότι «για να αποφύγεις την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος» πρέπει να εξοφλήσεις το ποσό το συντομότερο δυνατό. Βέβαια σου δίνουν τον τραπεζικό λογαριασμό για να βάλεις μόλις τα 20 και κάτι, ευρώ που σου ζητάνε και σου έχουν και έτοιμη την «μπάρα» που απλώς την πατάς για να σε παραπέμψουν στον λογαριασμό και να κάνεις την πληρωμή. Αλλά όμως δεν είναι η ΔΕΗ ούτε θα πληρώσεις το ρεύμα.

    Ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα πέσει στα χέρια των χάκερ γιατί στα επόμενα «βήματα» θα σου ζητηθούν κωδικοί και άλλα στοιχεία, που θα νομίζεις ότι στα ζητάει το σύστημα για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις την διαδικασία και να γίνει η εξόφληση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurostat: Άλμα στο 2,9% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα – Στο 2,2% στην Ευρωζώνη

    Στο 2,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο,...

    Οι έξυπνες κάμερες δεν θα αλλάξουν τον τρόπο που οδηγούμε

    Οι έξυπνες κάμερες έρχονται για να βάλουν τάξη στους δρόμους. Θα βλέπουν...

    Ενοίκιο 30 ευρώ για 119 τ.μ. στο Χαλάνδρι – Τα «λαβράκια» της ΑΑΔΕ από την επιστροφή ενοικίου

    Περιπτώσεις όπου δηλώθηκαν ακραία χαμηλά ενοίκια κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών και...

    «Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

    Η Μαρία Ιωάννου γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι...