Πάτρα: Νέο «καμπανάκι» του Δήμου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για να τα καθαρίσουν

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2023, καλεί τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους μέχρι 30 Απριλίου και συντήρηση αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

    Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

    • Κοπή και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς.

    • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

    • Κλάδεμα της κόμης των δέντρων.

    Φλίγκος

    • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων.

    Ο καθαρισμός επιβάλλεται, για να αποφευχθεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης όσα προβλέπονται από την Νομοθεσία σύμφωνα με την υποπερ. 26 της περ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ( Ν.3463/2006 ΦΕΚ Α’ 114) .

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

    Καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – αγροτεμαχίων, να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν πέραν των ιδιοκτησιών τους κλαδιά δένδρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. τα οποία αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων.

    Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Πατρέων επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών του άρθρου 290 του ποινικού Κώδικα και των διατάξεων του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα, κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα όρια ευθύνης συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου.

    Η συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού και μεταφορά αυτών στον χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (Ξερόλακκα) θα πραγματοποιείται με ευθύνη και μέσα των υπόχρεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φίνος Φιλμ: Το βίντεο για τη Γιορτή του Πατέρα – «Μπαμπάς είναι μόνο ένας»

    Ένα απολαυστικό βίντεο με σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν τα κατάφερε ο Ηλίας Μαλιαγρός! Θρήνος για τον γνωστό οπαδό της Παναχαϊκής

    Ακόμα ένας οπαδός της Παναχαϊκής έφυγε από τη ζωή,...

    Ο Γιώργος Χρανιώτης στη διεθνή αποστολή για τη Γάζα

    Στην Αίγυπτο, στο πλευρό της διεθνούς αποστολής που επιχειρεί...

    Φάρμακα κατ’ οίκον: Ξεκινά αύριο το πρόγραμμα για 139.000 ασθενείς

    Με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών που...