ΠΑΤΡΑ: Νέο μέτωπο Δημάρχου – Πρύτανη… για το Πειραματικό

Ημερομηνία:

Νέο μέτωπο στις σχέσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δημοτικής αρχής της Πάτρας άνοιξε μετά την αποκάλυψη  για την σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πανεπιστημιούπολης μέσα στον αύλειο χώρο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με εντολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, αύριο Τρίτη καλούνται οι Διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Α΄ βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, παράλληλα με την διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να διευθετήσουν το θέμα της μεταβίβασης της ευθύνης συντήρησης και διαχείρισης του 8θέσιου συγκροτήματος, στον δήμο Πατρών.

Το θέμα μπαίνει μετ’ επιτάσεως μετά από μια τριετία περίπου από τον ίδιο τον κ. Μπούρα, ο οποίος αρχικά ως αντιπρύτανης και σήμερα ως πρύτανης, καλεί τη Δημοτική αρχή της Πάτρας να το παραλάβει άμεσα!

Οι σχετικές διαβουλεύσεις είχαν ξεκινήσει με τον πρώην αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον Απρίλιο του 2019.

Με αφορμή το πρόβλημα στεγάνωσης και μόνωσης που είχε ανακύψει. Με αφορμή το γεγονός εκείνης της περιόδου, όταν το σχολείο έμεινε κλειστό για μέρες λόγω των φθορών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ο κ. Μπούρας ζήτησε να μεταφερθεί η ευθύνη στον δήμο, όπως συμβαίνει με όλα τα σχολεία της πόλης.

Έκτοτε δεν είχε υπάρξει συμφωνία. Σήμερα, με αφορμή ένα νέο πρόβλημα που αναστατώνει τη ζωή στη σχολική κοινότητα, η Πρυτανεία επανέρχεται. Στο μεσοδιάστημα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε η θερμομόνωση και στεγάνωση του κτιρίου, υπό την ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης θεωρεί πλέον αδικαιολόγητη την συνεχιζόμενη άρνηση του Δήμου να παραλάβει το οίκημα, παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει οι παρεμβάσεις που αφορούν και την στατική επάρκεια του κτιρίου και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

 

ΓΝΩΜΗ (Π. Σακελλαρόπουλος)

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: δωρεάν δράση «Άθληση στη Φύση»

Ο Δήμος Πατρέων και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, με...

Πέντε εταιρείες αξίζουν όσο η Κίνα – Η δύναμη των τεχνολογικών κολοσσών

Η χρηματιστηριακή αξία των πέντε μεγαλύτερων εισηγμένων τεχνολογικών εταιρειών...

Οι εναλλακτικές της Black Friday: Από το Buy Nothing Day στο Green Friday

Η Black Friday, που φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου...

Ελαιόλαδο: Οι Ισπανοί παραγωγοί ζητούν απόσυρση ποσοτήτων για να σταματήσει η πτώση των τιμών

Σε παρέμβαση του ισπανικού κράτους για τη συγκράτηση της...