ΠΑΤΡΑ: O 19χρονος που έσωσε άνδρα στην Πλαζ

    Ημερομηνία:

    Τις δραματικές ώρες της διάσωσης ενός 78χρονου άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε, στην Πλαζ της Πάτρας, περιέγραψε ο 19χρονος ναυαγοσώστης Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

    Ο νεαρός βρισκόταν στον ναυαγοσωστικό πύργο όταν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στον ηλικιωμένο άνδρα.

    Φλίγκος

    «Είδα συνωστισμό, άκουσα φωνές και έσπευσα για να βοηθήσω τον άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην θάλασσα…», αναφέρει ο 19χρονος ναυαγοσώστης.

    «Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πιει αρκετό νερό. ∆ιένυσα μια απόσταση 80 μέτρων και με τη βοήθεια πολιτών τον ανασύραμε από τη θάλασσα. Ο ηλικιωμένος ήταν πολύ άσχημα, είχε πιει πολύ νερό, είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο και αμέσως του χορήγησα οξυγόνο προσπαθώντας να μείνει σταθερός μέχρι να φθάσειτο ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα και ανέλαβαν τον ασθενή και τον διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή» ανέφερε.

    GLEARNET

    Σημείωσε πάντως πως στην παραλία της πλαζ τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν οι ναυαγοσώστες είναι πολλά, από ένα χτύπημα μέχρι τα πιο σοβαρά.

    «Έχουμε εκπαιδευτεί και έχουμε προ ετοιμαστεί για το χειρότερο, όμως δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές που κινδυνεύουν», είπε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος για δεύτερο καλοκαίρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να σωθούν ζωές.

    Πηγή: εφημερίδα «Γνώμη»

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιστροφή ενοικίου μέχρι 800 ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου-Τι πρέπει να κάνετε για να μπουν τα χρήματα αυτόματα στον λογαριασμό σας

    Στα τέλη του Νοεμβρίου οι ενοικιαστές  θα  λάβουν «αυτόματα» ποσά έως...

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...