Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών, την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, συμμετείχε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.
Στον χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τα εξής:
«Φίλες και φίλοι,
Σας μεταφέρω τον πιο θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας. Η σημερινή σας κοινή παρουσία εδώ, στον δρόμο της διεκδίκησης, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα συμβιβαστούμε με τη μιζέρια, τη φτώχεια και την καταστροφή των ονείρων των παιδιών μας!
Δεν θα ανεχτούμε ν’ ακούμε καθημερινά το προκλητικό παραμύθι: “Δεν υπάρχουν λεφτά”.
Λένε ψέματα! Είναι θέμα καθαρά ταξικής επιλογής το πού πηγαίνουν τα χρήματα.
Την ίδια στιγμή που οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες σπάνε το ένα ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο, την ώρα που οι τραπεζίτες μοιράζουν δισεκατομμύρια και τα μεγάλα διυλιστήρια θησαυρίζουν, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι φοιτητές και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων δοκιμάζονται άγρια στην καθημερινότητα!
Οι ιμπεριαλιστές και οι κάτοχοι του πλούτου οδηγούν τον λαό μας στη φτώχεια για τα κέρδη τους. Κάθε φορά που εκτοξεύεται ένας πύραυλος Patriot, το κόστος για τον ελληνικό λαό αγγίζει τα 4 εκατομμύρια δολάρια [3,7 – 4 εκατ. ευρώ]! Χρηματοδοτούν τη βιομηχανία του θανάτου και τα Νατοϊκά σφαγεία με τα ταμεία ορθάνοιχτα. Για τις ανάγκες των φοιτητών, των μαθητών και του λαού μας, όμως, τα ταμεία είναι ερμητικά κλειστά.
Όταν πρόκειται για τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, AKTOR, METLEN), τότε “μαγικά” βρίσκονται δισεκατομμύρια για να χτιστούν ιδιωτικοποιημένες εστίες με ενοίκια-φωτιά των 500 ευρώ.
Την ίδια ώρα, η κρατική υποχρηματοδότηση μας αναγκάζει να έχουμε νηπιαγωγεία στεγασμένα σε αποθήκες, με ένα στα τρία νηπιαγωγεία στην πόλη μας να στερείται σύγχρονων προδιαγραφών!
Και δίπλα σε αυτά, βλέπουμε την ίδια εγκληματική πολιτική στην Υγεία. Χαιρετίζουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία! Είναι ντροπή το 2026 να στηρίζεται η υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων μας σε χορηγίες και φιλανθρωπίες, αντί να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του κράτους!
Οι ασθενείς δεν είναι πελάτες, ζητούν σύγχρονη περίθαλψη και αποκατάσταση, με τους γιατρούς δίπλα τους ακμαίους και όχι εξουθενωμένους. Φτάνει πια με το αίσχος των αναγκαστικών μετακινήσεων προσωπικού! Οι γιατροί μας είναι επιστήμονες που προσφέρουν ζωή, δεν είναι περιοδεύοντες ταξιδιώτες για να μπαλώνουν τα κενά της κρατικής υποστελέχωσης!
Διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση της Υγείας και αξιοπρεπείς αμοιβές για όλο το υγειονομικό προσωπικό! Αμοιβές τέτοιες που θα τους επιτρέπουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους απερίσπαστοι για τη διασφάλιση της υγείας του λαού μας. Μόνο έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία μας και θα σταματήσει η διάλυση του ΕΣΥ!
Όλοι μας, πλέον, είμαστε έμπειροι. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν πάει άλλο!
Σε μια εποχή που οι δυνατότητες της ανθρωπότητας είναι τεράστιες, διεκδικούμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό. Παλεύουμε για πανεπιστήμια πραγματικής δωρεάν μόρφωσης, όπου οι νέοι μας θα σπουδάζουν απερίσπαστοι. Θέλουμε επιστήμονες που θα πρωταγωνιστούν στη ζωή και θα συμβάλλουν στο κτίσιμο μιας κοινωνίας ανθρώπινης, που θα εξαφανίσει τις βόμβες και θα διασφαλίσει γλυκό ψωμί για όλο τον λαό!
Από την πείρα μας ξέρουμε καλά: Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρίσουν!
Δεν χρειαζόμαστε άλλους διαχειριστές της μιζέριας που διαιωνίζουν την κυριαρχία τους. Αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας σάπισε και ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή του!
Αγαπητές φίλες και φίλοι, μπορούμε!
Αξίζει να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι μας για την κοινωνία των πραγματικών ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ήταν, είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγωνιστές της ζωής!
Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!
Τα πράγματα θ’ αλλάξουν και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι!».



