flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος αποφάσισε για το Καρναβάλι 2022! Τι δηλώνει η Ηρα Κουρή!

Τι καρναβάλι θα γίνει φέτος; Η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρα Κουρή δεν μπορεί να πει πολλά, όμως μιλώντας στην «Πολιτεία» έδωσε τον τίτλο: «Φέτος κάτι θα γίνει. Το καθόλου δεν υπάρχει. Το πώς και το τι θα το δούμε». Μας θύμισε δε πως πέρυσι τέτοια εποχή είχε βγει επίσημα και είχε δηλώσει πως «καρναβάλι δεν μπορεί να γίνει». Και μπορεί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος να δηλώνει πως «και φέτος θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μπορεί να μην γίνει καρναβάλι», όμως από την στιγμή που η Πολιτεία έχει χαλαρώσει τα μέτρα, και μάλιστα τα κλαμπ ούτως ή άλλως γεμίζουν με εμβολιασμένους (υποτίθεται), όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε ένα καρναβάλι προσαρμοσμένο στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Είναι βέβαιο πως τα πάντα εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση εκείνης της εποχής, όμως ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινήσει. Και θα γίνει με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και τις σημερινές αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα της πανδημίας.

Ο Δήμος πάντως προχωρά κανονικά στον σχεδιασμό των καρναβαλικών δράσεων με βάση τα όσα έχουν ψηφιστεί από τον Ιούλιο: Νέες καρναβαλικές κατασκευές, έχει δοθεί στο Καρναβαλικό Συνεργείο η “παραγγελία” για να προχωρήσει στον στολισμό της πόλης που ανεξάρτητα από τις επιδημιολογικές συνθήκες είναι δεδομένος.  Εχουν δε ήδη ψηφιστεί τα νέα άρματα αλλά και η κατασκευή νέων μπαστάκων που θα τοποθετηθούν στην πόλη.

Στο μεταξύ αρκετοί καρναβαλιστές έχουν θέσει από πέρυσι μία πρόταση υπ’ όψιν του Καρναβαλικού Οργανισμού: Η πρόταση αυτή αναφέρεται στην διοργάνωση ελεγχόμενων παρελάσεων που θα γίνονται στους χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και συγκεκριμένα στο κεντρικό στάδιο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της όλης πρότασης το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ο μοναδικός ιδανικός χώρος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Πάτρα για να φιλοξενήσει καρναβαλικές παρελάσεις, σε συνθήκες κορωνοϊού. Το Στάδιο έχει τις προϋποθέσεις και την χωρητικότητα για να υποδεχθεί τους καρναβαλιστές της Πάτρας, σε μία παρέλαση που θα γίνεται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα έχει και την δυνατότητα για να φιλοξενήσει θεατές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στις κερκίδες του. Μάλιστα όπως είναι γνωστό το στάδιο χωρά 25.000 άτομα, καθήμενους, άρα τα μέτρα θα τηρούνται, πόσο μαλλον αν όλοι είναι εμβολιασμένοι ή με ράπιντ τεστ.

 

Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους διοργανωτές για ελεγχόμενη προσέλευση καρναβαλιστών, αλλά και θεατών, προχωρώντας στην τήρηση των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων, αποφεύγοντας έτσι τους συνωστισμούς.

 

Από την πλευρά της η Ηρα Κουρή μας τόνισε πως έχει υπ’ όψιν της την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να πάει σε μία τέτοια λογική. Δηλαδή να «κλείσει» την παρέλαση σε ένα στάδιο, όπως κάνουν στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου ο κόσμος πληρώνει για να καθίσει στις κερκίδες και να απολαύσει την μεγάλη και καλύτερη παρέλαση της πρωτεύουσας του παγκόσμιου καρναβαλιού.

 

Όμως όλα θα εξαρτηθούν από την υγειονομική πορεία της χώρας, αλλά και της περιοχής μας μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι παρελάσεις του ερχόμενου καρναβαλιού.

 

Από την Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Κ. Φλαμής)