ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος… φτιάχνει τις σκάλες

    Ημερομηνία:

    Κατά κοινή ομολογία η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τέσσερις εμβληματικές σκάλες της Πάτρας χαρακτηρίζεται επιεικώς κακή, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει το προσεχές διάστημα. Χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρέων έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αφού ελέγχθηκαν οι εγγυητικές επιστολές των εταιρειών που έχουν καταθέσει προσφορές και αναμένεται το προσεχές διάστημα να ανοίξουν οι ηλεκτρονικοί φάκελοι, αναδειχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

    Οι τέσσερις αυτές σκάλες, Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων, έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία, όμως λόγω της έλλειψης συντήρησης και των φθορών που έχουν υποστεί, όχι μόνο είναι επικίνδυνες για όσους τις χρησιμοποιούν, αλλά παρουσιάζουν πλέον μη ενιαίο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα, αλλοιώνοντας έτσι ένα σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο και ταυτόχρονα τη φυσιογνωμία της πόλης.

    Το κόστος των εργασιών, μέσω των οποίων διασφαλίζεται και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ανέρχεται στο ποσό των 265.000 ευρώ, ενώ φορέας χρηματοδότησης θα είναι η ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Δείτε εκατοντάδες φωτό από τη νυχτερινή παρέλαση

      Φαντασμαγορική η νυχτερινή παρέλαση που διήρκησε 5 ώρες. Με...

    Δυτική Ελλάδα: Αθωώθηκε δημοσιογράφος μετά από μήνυση…. γυναίκας «Θεματοφύλακα του Συντάγματος» (!!!)

    Στην ακροαματική διαδικασία οδηγήθηκε χθες Παρασκευή η εκδίκαση της...

    Κυψέλη: Μητέρα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της 25χρονης ΑμεΑ κόρης της

    Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η μητέρα μιας 25χρονης ΑμεΑ στην Κυψέλη, για σεξουαλική...

    Ζάκυνθος: Eκτοξεύεται στις αναζητήσεις για διακοπές

    Οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις για το καλοκαίρι του 2026 έχουν ήδη...