Πάτρα: Ο Δήμος στο Γυμνάσιο Δεμενίκων – Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών σε θέματα ζώων

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμος Πατρέων, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Δεμενίκων, Αγγελικής Χρυσανθακοπούλου και ενημέρωσε τους μαθητές για την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από εμάς τους ανθρώπους, τα ζώα συντροφιάς, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν, να εκλείψει το φαινόμενο των εγκαταλειμμένων, αδέσποτων, αλλά και των φαινομένων βασανισμού τους.

    Έτσι, η Υπεύθυνη Διαχείρισης των ζώων συντροφιάς του Δήμου Πατρέων Γιούλα Ανωγιάτη και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς, παρουσίασαν στα παιδιά το πρόγραμμα φιλοζωίας, μια ενημέρωση που γίνεται από όποιο σχολείο ζητηθεί στον Δήμο μας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα των ζώων.

    Στόχος ήταν, μέσα από την συζήτηση με τους μαθητές και μαθήτριες και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, η καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (συναισθήματα, δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, άστεγα τα γνωστά σε όλους μας αδέσποτα κ.λπ.). Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και η Παιδεία ανοίγει τον δρόμο για την πρόοδο και έναν πιο δίκαιο κόσμο!

    Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ήδη από το Δήμο Πατρέων από το 2017 σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και στις κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το σύστημα Μητσοτάκη–Γεωργιάδη και η «ανήκεστος βλάβη» στην Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη Δημοσιογράφος, Αν. Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ...

    Πάτρα: ΣΚΕΑΝΑ για Καρναβάλι – Ωρα για αλλαγή μοντέλου

    Η φετινή εμπειρία της εστίασης στο Πατρινό Καρναβάλι, όπως...

    Σήμερα η κηδεία 48χρονης, μητέρας δύο παιδιών

    Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 48χρονης Ειρήνης Παπανίκου στο...

    Πάτρα: Νέα επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου – φωτο

    Νέα επίθεση σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας...