Πάτρα: Ο πνευμονολόγος Σάκης Παπαλεξάτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη γρίππη

    Ημερομηνία:

    Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της γρίπης, του Covid-19 και του RSV στην Πάτρα και την Αχαΐα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην «καρδιά» του χειμώνα και λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, με αυξημένο συνωστισμό και κοινωνικές συναθροίσεις.

    Όπως τόνισε ο πνευμονολόγος–φυματιολόγος Ιωνήσης Παπαλεξάτος στον MAX και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, εμφάνιση γρίπης Α και Β, αλλά και έντονη κυκλοφορία του RSV, ιδιαίτερα επικίνδυνου για άτομα άνω των 60 και όσους έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

    Ο ειδικός υπογράμμισε τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι για τον RSV δεν υπάρχει ειδική αντιική θεραπεία, σε αντίθεση με τη γρίπη και τον Covid όπου η έγκαιρη αγωγή αποτρέπει βαριά νόσηση. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν μέτρα ατομικής υγιεινής, να κάνουν άμεσα τεστ με τα πρώτα συμπτώματα και να απομονώνονται, τονίζοντας ότι «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα: «Εκφοβισμός και βία στην Εκπαίδευση: Πολιτικές, Θεσμοί και Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις»

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το...

    Πάτρα: Προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Επίθεση του γραμματέα Νίκου Μοίραλη σε όσους… λοξοκοιτάζουν

    Στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών πραγματοποιείται η προσυνεδριακή...

    Φοινικούντα: Ο ρόλος του 30χρονου και οι πωλήσεις ακινήτων

    Ως ο άνθρωπος που μίλαγε στο ένα από τα...

    Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη – Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες μετά τη σύσκεψη...