ΠΑΤΡΑ: Ο πρώην άνδρας πήγε στο σπίτι και προκάλεσε φθορές! Εξύβρισε την γυναίκα και τον ψάχνουν

    Ημερομηνία:

    Ξεκίνησε χθες να λειτουργεί και στην Πάτρα το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στο Β’ αστυνομικό τμήμα. Είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα ενώ την πρώτη μέρα λειτουργίας του καταγγέλθηκε ένα περιστατικό.

    Πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα κατήγγειλε τον  εν διαστάσει  σύζυγό της ο οποίος σύμφωνα με όσα είπε στο γραφείο πήγε ως το σπίτι που διέμενε και την απείλησε. Ο άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αναζητείται από τις αρχές.

    Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 12 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες  που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Επιπροσθέτως, καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

    Ως προς την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, επισημαίνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί γνωστικό αντικείμενο που εντάσσεται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ σε πρόσθετες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες 366 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και 910 στελέχη παρακολούθησαν το διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (πρόγραμμα HELP).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...