ΠΑΤΡΑ: Ο πρώην άνδρας πήγε στο σπίτι και προκάλεσε φθορές! Εξύβρισε την γυναίκα και τον ψάχνουν

    Ημερομηνία:

    Ξεκίνησε χθες να λειτουργεί και στην Πάτρα το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στο Β’ αστυνομικό τμήμα. Είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα ενώ την πρώτη μέρα λειτουργίας του καταγγέλθηκε ένα περιστατικό.

    Πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα κατήγγειλε τον  εν διαστάσει  σύζυγό της ο οποίος σύμφωνα με όσα είπε στο γραφείο πήγε ως το σπίτι που διέμενε και την απείλησε. Ο άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αναζητείται από τις αρχές.

    Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 12 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες  που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

    Φλίγκος

    Επιπροσθέτως, καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

    GLEARNET

    Ως προς την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, επισημαίνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί γνωστικό αντικείμενο που εντάσσεται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ σε πρόσθετες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες 366 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και 910 στελέχη παρακολούθησαν το διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (πρόγραμμα HELP).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στην Νέα Υόρκη λίγο πριν την πρεμιέρα του GNTM – Η φωτογραφία με τη νέα της μάνατζερ

    Μετά από έναν μαγικό Αύγουστο, όπου απόλαυσε καλοκαιρινές διακοπές...