Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τους εκτελεσθέντες στα Ψηλά Αλώνια

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει:

    Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τις 9 Μαΐου 1944, ημέρα κατά την οποία οι ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, έστησαν στα ψηλά αλώνια κρεμάλες για 11 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Το έγκλημα αυτό πραγματοποιήθηκε με πρόφαση επίθεση των πατριωτών στους Γερμανούς στρατιώτες. Η 9η Μάη επίσης, έχει καθιερωθεί πλέον ως μέρα της αντιφασιστικής μνήμης των λαών.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ με επικεφαλής τον συντονιστή της Κώστα Κόντη, ο οποίος κατάθεσε και το στεφάνι εκ μέρους του κόμματος. Τίμησε έτσι τους 11 απαγχονισθέντες  που  αγωνίστηκαν για την ελευθερία, δεν συμβιβάστηκαν και πάλεψαν για μια καλύτερη Ελλάδα.

    Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην λωρίδα στη Γάζας επιβάλλουν την ενεργή μας αντίσταση για να μη ζήσουμε ξανά μαύρες μέρες. Για μια ακόμη φορά ζητάμε να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία που συντελείται δίπλα μας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τη σημερινή επέτειο δηλώνει ότι θα είναι παρών στους αγώνες που είναι μπροστά μας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αντόνιο Μπαντέρας – Μέλανι Γκρίφιθ: Η κόρη τους παντρεύτηκε στην Ισπανία – Δείτε τις φωτογραφίες

    Η κόρη του Αντόνιο Μπαντέρας και της Μέλανι Γκρίφιθ παντρεύτηκε στην Ισπανία, το...

    Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα: Περιπολικό πήγε τη Βανδή σε συναυλία και στη κόρη μου είπαν δεν είναι ταξί;

    Ξέσπασε ο Σάκης Γρίβας, πατέρας της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα,  για...

    Capital Economics: Ο χρυσός είναι φούσκα που θα σκάσει σύντομα

    Ο χρυσός μοιάζει όλο και περισσότερο με φούσκα, καθώς...

    Τα δώρα της πλουσιότερης γυναίκας του κόσμου – Ένα νησί στις Σεϋχέλλες και φάκελοι με λεφτά

    21 Οκτωβρίου 1922 Γεννιέται στο Παρίσι η Liliane Bettencourt. Ο...