ΠΑΤΡΑ: Ο Θόδωρος Ξυλιάς κάνει ερώτηση για την ναυαγοσωστική κάλυψη

    Ημερομηνία:

    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

    Κύριε Δήμαρχε,

    1) Η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Πατρέων υλοποιείται με αποφάσεις  της  Δημοτικής  Επιτροπής. Η Δημοτική Αρχή αντί να επιλέξει την πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση συνεχίζει μία πρακτική που κοστίζει ακριβά χωρίς  καμία ουσιαστική αιτιολογία. Στη δεκαετία που έχετε την ευθύνη της διοίκησης έχουμε δαπανήσει περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

    2) Το Προεδρικό Διάταγμα 71/2020 δίνει στον Δήμο δύο επιλογές, είτε την πρόσληψη ναυαγοσωστών,  είτε τη διαδικασία  του διαγωνισμού, με το κράτος να χρηματοδοτεί τον Δήμο με περίπου το 1/3 του συνολικού κόστους, που στην επιλογή πρόσληψης ναυαγοσωστών θα μπορούσε να καλύψει την μισθοδοσία τους αφού θα είχε  προηγηθεί η εκπόνηση μελέτης που θα  περιελάμβανε το σύνολο του κόστους προμήθειας εξοπλισμού και μισθοδοσίας για τους ναυαγοσώστες  όπως είχε δεσμευτεί το 2024 αλλά δεν  έκανε.

    3) Αντί για αυτό  επέλεξε να κάνει διαγωνισμό, μία διαδικασία που όπως έχει αποδειχθεί δεν εξασφαλίζει  ουσιαστικό οικονομικό όφελος. Ο Δήμος πληρώνει από το υστέρημα του πατραϊκού λαού με τριπλάσιο κόστος που αγγίζει κάθε χρόνο τις 300.000 χιλιάδες ευρώ την παραπάνω υπηρεσία.

    ICECAP

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    1) Γιατί δεν εκπόνησε μελέτη  που είχε υποσχεθεί  για την πρόσληψη ναυαγοσωστών;

    2) Γιατί επιλέγει κάθε χρόνο την λύση του διαγωνισμού, την στιγμή που δεν  αποφέρει οικονομική ελάφρυνση  για τον Δήμο;

     

    Ο ΕΡΩΤΩΝ

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΥΛΙΑΣ

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αστυνομία-φάντασμα στα πανεπιστήμια: Έξι χρόνια εμμονής, μια νύχτα παραδοχής

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη*   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχεται, με έξι χρόνια...

    Κατέπληξε τους πάντες η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών στο Διεθνές Φεστιβάλ Choral Space

    Η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας από την Πάτρα συμμετείχε...

    Το πρώτο παγκάρι με POS – Τα αιτήματα από τουρίστες και η απόφαση της εκκλησίας

    Η πρώτη επίσημη διασύνδεση POS με παγκάρι εκκλησίας είναι πλέον γεγονός, φέρνοντας μια...

    Δημοτική Αρχή Αιγιάλειας: Τελευταία παρατηρείται ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

    Από τη Δημοτική αρχή Αιγιαλείας δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση...