Οι ανατιμήσεις στο φαγητό καλά κρατούν, ενώ το γεγονός ότι τα εστιατόρια στην Πάτρα έχουν αυξηθεί (αυτά που προσφέρουν μαγειρεμένο φαγητό) δείχνει την τάση των τελευταίων ετών να… λιγοστεύει το μαγείρεμα στο σπίτι. Όμως λόγω των ανατιμήσεων καταγράφονται αυξήσεις και στις τιμές «μερίδων» φαγητού στα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Ενώ πέρυσι για παράδειγμα, μπορούσε κάποιος να γευματίσει με ένα πιάτο αρακά στην τιμή των 3,5 έως 4 ευρώ, πλέον πληρώνει 5 ευρώ το λιγότερο (για πακέτο). Η τσιπούρα εστιατορίου έφθασε τα 8 ευρώ, ενώ ο παραδοσιακός μουσακάς στα 6,5 με 7 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση). «Τσιμπημένη» και η τιμή για μακαρόνια με κιμά, ενώ απλησίαστο θεωρείται πλέον το μοσχάρι. Στα 8 με 9 ευρώ η μερίδα για κοκκινιστό της κατσαρόλας, ενώ σε κάποια εστιατόρια ακόμη και 10 ευρώ! Μέχρι και στο «κινέζικο» οι τιμές «βγάζουν μάτι»! Αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι να καταλήγουν στο παραδοσιακό «βρώμικο» όπου με ελάχιστα χρήματα μπορείς να… «φουσκώσεις»! Οι ουρές στα «σαντουιτσάδικα» της Πάτρας παραμένουν «αμετάβλητες» από την κρίση! Ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση είναι σίγουρα λιγότερη! Ενίοτε λόγω της μεγάλης ουράς… κλείνει και λωρίδα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας. Και που να δείτε τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη. Γιατί ένας φοιτητής για παράδειγμα που ήδη πληρώνει ενοίκιο αυξημένο μέχρι και 40%, δεν μπορεί εύκολα να τρώει κάθε μέρα σε «παραδοσιακό εστιατόριο»!