flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Οι αναρχικοί γυρίζουν την πλάτη στους “7”! Λήστευαν και πουλούσαν ναρκωτικά… για να γεμίζει η τσέπη τους

Γυρίζουν την πλάτη, οι αναρχικοί της Πάτρας στους 7 συλληφθέντες για ληστείες και ναρκωτικά, αφού οι πράξεις τους δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία τους. «Ούτε καν απαλλοτρίωση δεν έγινε» λένε «πηγές» από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς στην «Π», θέλοντας να δηλώσουν ξεκάθαρα πως τα χρήματα που απεκόμιζαν από τις ληστείες δεν διοεχετεύονταν στον «αγώνα» αλλά… στην τσέπη τους! Δεν είναι τυχαίο το ότι κατά την μεταφορά τους στον Εισαγγελέα αν εξαιρέσουμε τους συγγενείς τους δεν ήσαν πάνω από 25 άτομα – συμπαραστάτες τους, και όλοι αυτοί ήσαν γνωστοί ή φίλοι τους, οπότε δικαιολογείται η παρουσία τους. Σε άλλες περιπτώσεις συλλήψεων αναρχικών -πχ σε πορείες, συγκεντρώνονται μέχρι και 200 ή και 300 άτομα για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Είναι προφανές ότι οι αναρχικοί της Πάτρας που δεν έχουν καμία σχέση με «μπαχαλάκηδες» και «χούλιγκανς» δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτή την υπόθεση, έστω και αν όλοι οι συλληφθέντες… είναι γνωστοί τους. Το γεγονός ότι η λεία των ληστειών ήταν 19.000 ευρώ αποδεικνύει ότι το «δίδυμο» με τις περούκες και τα κλεμμένα μηχανάκια που κάθε φορά έκανε ληστεία «τσέπωνε» τα χρήματα και τα χρησιμοποιούσε για να αντιμετωπίζει «προσωπικά έξοδα»! Από την άλλη πλευρά και η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στα σπίτια δείχνει πως… έβγαζαν χρήματα από εμπόριο ινδικής κάνναβης. Καμία σχέση με την αναρχία, απλά ήσαν ενταγμένοι στο χώρο και «κινούνταν» μέσω αυτού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι είναι από το Αγρίνιο (5 συλληφθέντες), ένας από την Αθήνα και ένας από την Πάργα. Στην ομάδα συμπαράστασης που βρέθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Ερμού και στη συνέχεια στα Δικαστήρια συμμετείχαν κάποιοι από τους λεγόμενους «αυτόνομους» (μαζί με τον αρχηγό τους) και κάποιοι άλλοι φίλοι τους, με αυξημένη και συμμετοχή γυναικών. Φώναζαν συνθήματα όπως «ψηλά το κεφάλι», «κρατάτε γερά», «είμαστε μαζί σας» κλπ. Δεν γνωρίζουμε αν όντως επικροτούν τις ληστείες και τις πωλήσεις ναρκωτικών με σκοπό το ιδίον όφελος (την τσέπη τους) ή αν φώναζαν τα παραπάνω συνθήματα στο πλαίσιο της συνήθους συμπαράστασης τύπου «πίστευε και μη ερεύνα»!

 

ΟΥΤΕ ΣΤΟ INDYMEDIA

 

Χαρακτηριστικό της αντιμετώπισης της υπόθεσης των ληστειών από την συντριπτική πλειοψηφία των αναρχικών είναι ότι ακόμη και στο site indymedia δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά. Με ότι και αν σημαίνει αυτό για την ομάδα των συγκεκριμένων υποτιθέμενων αναρχικών.

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη που έδωσε χθες,  αναφέρθηκε και στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήρια του για την σκληρή δουλειά της Αστυνομίας και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια. Είναι σαφές από την δήλωση του υπουργού ότι και η ίδια η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζει το θέμα (σε σχέση με τρομοκρατία, αναρχία κλπ).