ΠΑΤΡΑ: Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν επιφυλάξεις για τα ράπντι τεστ

    Ημερομηνία:

    Προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους φαρμακοποιούς της Πάτρας μετά την ανακοίνωση για δωρεάν διάθεση rapid test προς τους πολίτες από τα φαρμακεία.

    Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” και τον Απόστολο Βουλδή έκανε σαφείς της επιφυλάξεις του για την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σοφιανόπουλος οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοεξέτασης και αυτό θα μετατρέψει τα φαρμακεία σε διαγνωστικά κέντρα, όπου θα επικρατεί κομφούζιο.

    Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας έκανε σαφές ότι αποτελεί μύθο ότι οι πολίτες θα εξετάζονται εκτός φαρμακείου, αφού οι περισσότεροι θα ζητούν από τον φαρμακοπειό να διεξάγει το τεστ.

    Αυτό θα προκαλέσει συνωστισμό στα φαρμακεία, αφού ούτε το απαραίτητο προσωπικό έχουν για κάτι τέτοιο, ούτε και τον χώρο για να υποδέχονται πολίτες για rapid test.

    Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος καταψήφισε την πρόταση όταν κατατέθηκε στο ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακετικού Συλλόγου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, με τον Πρόεδρο να προτείνει κανένα φαρμακείο να μην προχωρήσει στη διάθεση των τεστ, ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της διαδικασίας και η μετατροπή των φαρμακείων της Πάτρας σε άτυπα διαγνωστικά κέντρα για τον κορονοϊό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημοτική Αρχή: Να μας πει το υπουργείο Πολιτισμού πώς θα λειτουργούμε το Αρχαίο Ωδείο

    Συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση και του...

    Πάτρα: «Το σεντούκι της γιαγιάς» την Κυριακή στο Royal – ΦΩΤΟ

    Ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο θεατρικό έργο για όλη την οικογένεια!  «Το...

    myΘέρμανση: Πώς να «κλειδώσετε» το επίδομά σας χωρίς να μείνετε εκτός

    Στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ επικρατεί… συνωστισμός! Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έχουν υποβληθεί...

    Πελετίδης μετά τις δηλώσεις Δήμα: “Ερχονται κάτι παιδάκια στην Πάτρα και λένε διάφορα: Τρένο επιφανειακό δεν θα περάσει στην Πάτρα! Τέλος”!

    Οργισμένος και χειμαρρώδης ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετιδης που μίλησε στο ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 στην εκπομπή “Πολιτική...