ΠΑΤΡΑ: Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού πάνε… σχολείο!

    Ημερομηνία:

    Διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές σχολείων της B/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων και να ζητήσουν την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

    Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση. 

    Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο κ. Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.

    Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

    Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους  κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας  τις λιγότερες δυνατές φθορές.

    Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του  ευρύτερου σχεδιασμού  του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης,  ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΟΡΝΕΙΑ: 300 ευρώ η ώρα στην Πάτρα… με ερωτικό βοήθημα!

      Είναι γνωστό ότι το ζωντανό διαδικτυακό στριπτίζ, το κοινώς...

    Η «γκρίζα αγορά» φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

    «Φάε ό,τι γουστάρεις και χάσε κιλά και λίπος». Με αυτή...

    Ρευματοκλοπές: «Καπέλο» 60 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό – «Σαφάρι» 50.000 ελέγχων

    Στα 60 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η ετήσια επιβάρυνση στους...