Eχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που αναδείχθηκε από τον επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρο Ψωμά η τραγική εικόνα στο εθνονολογικό μουσείο Πατρών που στεγάζεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης αλλά λύση… δεν έχει βρεθεί! Ετσι τα σημαντικά αυτά εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί και αφορούν κυρίως την Ελληνική επανάσταση… κινδυνεύουν από την στέγη που… στάζει! Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την απομάκρυνση από την Πάτρα πολύτιµων τεκµηρίων που συνδέονται µε το ιστορικό παρελθόν «έκρουσαν» και τα µέλη της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση για τη στέγαση του Μουσείου. Πρόκειται για ένα µείζον ζήτηµα που έχει ανακύψει µετά την ανάγκη µεταφοράς της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου, λόγω των εργασιών που έχουν δροµολογηθεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας από τον ∆ήµο Πατρέων.

Από την πλευρά της ∆ηµοτικής Αρχής, υποστηρίζεται ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις για τη νέα στέγη του Μουσείου, αλλά δεν είναι ανακοινώσιµες προς το παρόν.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη στέγαση του Μουσείου, διατυπώνει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.∆. Ελλάδος, επίτιµος δικηγόρος, Λεωνίδας Μαργαρίτης. Ο κ. Μαργαρίτης, αφού αναφέρεται στο ιστορικό του Μουσείου και στη συλλογή του, αλλά και στις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων, τόσο των παλαιοτέρων ετών, όσο και των πρόσφατων, υπό την προεδρία του αείµνηστου ιστορικού της πόλης µας, Κώστα Τριανταφύλλου και σήµερα του συγγραφέα Χρήστου Μούλια, αναφέρει: «Η οριστική λύση του προβλήµατος που αντιµετωπίζει το Εθνολογικό Μουσείο είναι µία και µόνη. Ο ∆ήµος Πατρέων πρέπει να υιοθετήσει το Μουσείο, να παραχωρήσει η Εταιρεία τα εκθέµατα κατά χρήση και να εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο για την ανάπτυξη των σηµαντικών εκθεµάτων του και να αναλάβει τη λειτουργία του σε καθηµερινή βάση και σε πλήρες ωράριο. Να αναπτύξει το Μουσείο σε άνετους και ευρύχωρους χώρους, όπου θα µπορούν να εκτεθούν και τα σηµαντικής αξίας και σηµασίας ενθυµήµατα και το λοιπό αρχειακό υλικό που υπάρχει και φυλάσσεται στη ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη, έτσι ώστε τα κειµήλια τόσο του Μουσείου όσο και της Βιβλιοθήκης να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο ενθυµηµάτων της τοπικής µας ιστορίας και έναν πόλο έλξης των µαθητών, των φοιτητών, των τουριστών και των εν γένει ενδιαφεροµένων επισκεπτών της πόλης, και της ευρύτερης περιοχής µας»!
Από την πλευρά του ο Δήμος φαίνεται να μελετά το θέμα όμως απαιτούνται άμεσες λύσεις!