ΠΑΤΡΑ: Οι “Σφήγκες” …πάνε θέατρο

    Ημερομηνία:

    Οι ΑΜΚΕ Σφήγκες, μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης “Λυσιστράτη”,  φέτος βάζουν φτερά και ανεβαίνουν στα σύννεφα αναζητώντας την ιδανική πολιτεία την Νεφελοκοκκυγία.

    Με αναφορά στο έργο του Αριστοφάνη ΟΡΝΙΘΕΣ, η απόδοση από την θεατρική ομάδα των Σφηγκών έρχεται να σατιρίσει, να καυτηριάσει τα ευτράπελα του σήμερα,  προσφέροντας το γέλιο αλλά δημιουργώντας και προβληματισμούς.
    Σας προσκαλούμε στο Κινηματοθέατρο Πάνθεον στην Πάτρα, στην πρεμιέρα  31 Ιανουαρίου 2024 να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί και για τέσσερεις παραστάσεις..

    Δύο ταλαίπωροι απογοητευμένοι από την ζωή στη γη κινούν ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και απρόοπτα στο βασίλειο του παραμυθιού, στα σύννεφα. Ζητούν την «ουτοπία» σαν αντίδοτο στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Μεταμορφώνονται σε πουλιά και αναζητούν την ιδανική πολιτεία. Το έργο γίνεται καθρέφτης που  μέσα του αντιφέγγουν  διαχρονικές «περσόνες» που επισκέπτονται την πολιτεία των πουλιών με λιγότερο ή καθόλου καλό σκοπό, κουβαλώντας όλα τα «μειονεκτήματα» των ανθρώπων.

    Ακολουθώντας την οδό της αρχαίας κωμωδίας το έργο τελειώνει με  κάθαρση,  σε μια γιορτή γαμήλιας ένωσης και ευωχίας για πουλιά, ανθρώπους και θεούς.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

    ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Κωνσταντίνος Μάγνης

    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ : Βικτωρία Αγγελοπούλου

    ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

    ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Χρήστος Κωνσταντόπουλος

    * Οι «ΣΦήγΚΕΣ» είναι μία ομάδα Πατρινών που αγαπάμε την πόλη μας. Σκοπός μας είναι η διοργάνωση και καθιέρωση δράσεων πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για την πόλη μας και την ευρύτερη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
    Γι΄ αυτό συστήθηκε Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), ώστε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είτε να αναβιώνουν έθιμα είτε να καθιερώσουν νέα Πανελλαδικού και Πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απίστευτο! Οικογένεια κακοποιήθηκε από άγνωστους εισβολείς

    Μια άγρια επίθεση εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην...

    Ferrari: Ένα ιστορικό βήμα για τη θρυλική μάρκα

    Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Ferrari θα έρθουν σε...

    Ρόδος: Ασέλγεια επί πληρωμή σε ανήλικο μαθητή από αγρότη

    Ένας 44χρονος αγρότης κατηγορείται ότι κατ’ εξακολούθηση προσέβαλε τη...

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αίτηση αναίρεσης για την καταδίκη του

    Την πρόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να υποβάλει αίτηση αναίρεσης...