Πάτρα: Οι Σοκολατορίχτες κλείνουν 30 χρόνια ζωής

    Ημερομηνία:

    Στις 15/07/1991, κάνει επίσημα την εμφάνισή του στο Πατρινό Καρναβάλι ένας παράξενος Σύλλογος που επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο με την ονομασία Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας και τον διακριτικό τίτλο «Σοκολατορίχτες».

    Λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου του καταλαμβάνει στη συνέχεια περίοπη θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες! Από τότε ο Σοκολατοπόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση αφού τα μέλη του φροντίζουν να βομβαρδίζουν ανελλιπώς την Πάτρα με τα σοκολατένια βόλια τους υπερασπιζόμενοι το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο.

    Μέχρι τότε ο Δήμος Πατρέων είχε την αποκλειστική ευθύνη για την εξασφάλιση και ρίψη των σοκολατένιων «πολεμοφοδίων».

    Σε αυτή την προσπάθεια όλα έγιναν με την αμέριστη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Η ομαδική προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κάποιους ακόμη που έχουν τη διάθεση, το μεράκι και την αγάπη για το έθιμο για το λειτούργημα που ασκούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση και προβολή του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατέληξε μετά από 6 μέρες στη ΜΕΘ ο μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε σοβαρά

    Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ...

    Ένας στη φυλακή και δύο ελεύθεροι για τον ξυλοδαρμό του περιπτερά στη Γαστούνη

    Με την προφυλάκιση ενός ατόμου και την επιβολή περιοριστικών...

    Ο Γιώργος Μαζωνάκης βγήκε με κόκκινα μαλλιά και τραγούδησε στα μπουζούκια, δείτε βίντεο

    Στο νυχτερινό κέντρο όπου πραγματοποιεί εμφανίσεις επέστρεψε και πάλι...

    Πέτρος Γαϊτάνος: Η Eurovision δεν κάνει καλό στους νέους, στηρίζει τις κακίες και όχι τις αρετές

    Την άποψη ότι η Eurovision επιδρά αρνητικά στη νεολαία εξέφρασε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Μετά...