Το Σάββατο θα παρουσιαστεί για δεύτερη ημέρα στο θέατρο Λιθογραφείον η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Circus is Human, μία Performance Σύγχρονου Τσίρκου με τη Λίνα Σειραγάκη και την Ευαγγελία Μόσιου.

Τι είναι το σύγχρονο τσίρκο; Σε ποιους απευθύνεται; Τι θέλει να εκφράσει; Γιατί με αφορά;
Δύο μοναδικές δημιουργίες ενώνονται κάτω από έναν κοινό παρονομαστή. Της ιδέας ενός τσίρκου που στρέφει την προσοχή του στον άνθρωπο, στον ψυχισμό του, τα πάθη του, τις ανησυχίες του, τις αδυναμίες του, τα θέλω του. Ένα τσίρκο εναλλακτικό, διαφορετικό απ’ αυτά που ξέρουμε, ένα τσίρκο σύγχρονο!

Τα κατακόρυφα στοιχεία και τα εναέρια ακροβατικά, δύο κατεξοχήν στοιχεία του τσίρκου συναντούν και παντρεύονται με τη σωματική έκφραση, το χορό και το θέατρο, δημιουργώντας μια υβριδική performance που απευθύνεται σε όλους τους φίλους των παραστατικών τεχνών, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.
Επίσης το Σάββατο, στον χώρο πολιτισμού σύγχρονης τέχνης “Tatiana Dimou | Artists” θα εγκαινιαστεί στις 7 το απόγευμα η νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Πάνου Κόλλια, με τίτλο “Δια Μέσω “.
O Παναγιώτης Κόλλιας είναι εικαστικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1983 στο Αίγιο Αχαΐας. Το 2020 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ), ενώ ταυτόχρονα διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα κύρια μέσα έκφρασης του είναι η ελαιογραφία, η υδατογραφία και οι ηχητικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα στο βιβλιοπωλείο «Η γωνιά του βιβλίου» ο Ισίδωρος Ζουργός θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Παλιές και νέες χώρες». Παρουσιάζει το βιβλίο και συζητά με τον συγγραφέα η Σοφία Κασβίκη, ιστορικός, φιλόλογος.


Μέινστριμ ήχοι. Underground ματιές. Χορός μέχρι τέλους. Αυτό.
Το Παιδί Τραύμα γράφει τραγούδια σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο νέο του άλμπουμ «Μέινστριμ», το οποίο θα μας παρουσιάσει μαζί με πολλά ακόμα τραγούδια, στο tour του στην Ελλάδα αλλά και σε μια μεγάλη συναυλία στο Ground Stage του Gazarte.

Στις 9.30 το βράδυ στη Dexameni θα εμφανιστούν οι Lost Bodies, η μουσική των οποίων βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από το industrial, το trip-hop και το post-punk μέχρι το funk και την πειραματική μουσική, με αρκετά στοιχεία πρόζας, αυτοσαρκασμού και κοινωνικής σάτιρας.
Για όσους προτιμούν τις μεταμεσονύκτιες διασκεδάσεις, στο θέατρο Λιθογραφείον θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Return of the creeps» του Πατρινού σκηνοθέτη Νίκου Χαντζή. Το ντοκιμαντέρ έχει ως αντικείμενο την ιστορία της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Creep Records, η οποία ιδρύθηκε το 1982 στην Αθήνα, και φιλοξένησε μερικά από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής.
Μετά το τέλος της προβολής, στις 2 τα ξημερώματα θα ακολουθήσει πάρτι στο Ουλαλούμ, όπου ο Νίκος Χαντζής από σκηνοθέτης θα μετατραπεί σε dj και θα μας προσφέρει Dark Wave, Post Punk, New Wave and Creep Records anthems.

Πιο «ήρεμη» αλλά γεμάτη μουσική είναι η Κυριακή. Πριν όμως από τη μουσική, πάμε μία βόλτα στο θέατρο Γραμμές Τέχνης, για την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Γλυκοκαλικάντζαρος και ξωτικά» της Ελένης Βασιλοπούλου. Στο έργο θίγεται και η διαφορετικότητα, γιατί ο Γλυκοκαλικάτζαρος δεν είναι κακός, απλώς είναι διαφορετικός και εκδιωγμένος από το σπίτι του. Θα τον αγκαλιάσουν τα ξωτικα μας; Θα γίνουν φίλοι τα ξωτικά, Λυκούργος, Φακίδα, Συλφίδα με τον Γλυκοκαλικάντζαρο;

