flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: ομαδική εικαστική έκθεση «Γραφή και Ανάγνωση»

Συνεχίζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Γραφή και Ανάγνωση» στον σύγχρονο χώρο πολιτισμού ‘’Tatiana Dimou’’, έως τις 27 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Βαβυλουσάκης, Χριστίνα Κάλμπαρη

Ηλίας Παπαηλιάκης, Πάνος Φαμέλης και Blaqk.

 

Γιώργος Βαβυλουσάκης:

Ο Γιώργος Βαβυλουσάκης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε εικαστικά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στην συνέχεια Magazine Production and Design στο Central Saint Martin’s College of Art στο Λονδίνο.

Από το 2004 έως το 2010 ανέλαβε συνεργάτης καθηγητής στο τμήμα ψηφιακής επεξεργασίας του Α’ Εργαστήριου της ΑΣΚΤ της Αθήνας.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Κύπρο, την Ρωσία κ.α.
Το 2018 παρουσίασε την τελευταία του δουλειά με τίτλο A Truth about a Lie στην γκαλερί Elika στην Αθήνα.
Το 2016 επιμελείται και συμμετέχει στην ομαδική έκθεση Παράδεισος στον χώρο Piree στον Πειραιά.
Το 2013 στις Βρυξέλες παρουσίασε την έκθεση με τίτλο Market & Democracy στον χώρο τέχνης In-Between.
Το 2007 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης BAC! στο κέντρο σύγχρονου πολιτισμού CCCB στην Βαρκελώνη.
Παράλληλα δραστηριοποιείται και στον χώρο του δημιουργικού σχεδιασμού, του ντιζάιν, της εσωτερικής αρχιτεκτονικής και έχει βραβευθεί για τη δουλειά του.

 

Χριστίνα Κάλμπαρη:

Η Χριστίνα Κάλμπαρη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ζωγραφική και φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών Βερολίνου (Udk) και Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στο μεταπτυχιακό τμήμα της ΑΣΚΤ Αθηνών.
Το 2001 έλαβε το 1ο  Βραβείο Φωτογραφίας στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Φλωρεντία.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε 9 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Γαλλία.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ομαδικές εκθέσεις όπως στην 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου, στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Φλωρεντίας, στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, καθώς και σε εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φρυσίρα κ.α.

Παράλληλα έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος σε εικαστικές και θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, του Αρχαίου Θεάτρου Ηρώδου Αττικού, του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση κ.α.

 

Ηλίας Παπαηλιάκης:

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Από το 2009 έως το 2019 δίδαξε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Πάτρας ως εντεταλμένος διδάσκων.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 25 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2020 η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων φιλοξένησε την έκθεσή του, «Τα θεωρητικά αντικείμενα: Έργα 2017-2020».

Το 2018 συμμετείχε στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας, με τίτλο ANTI.

Το 2017 συμμετείχε στην documenta 14 (Κάσελ και Αθήνα).

Το 2013 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ΔΕΣΤΕ.

Το 2009 το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) οργάνωσε αναδρομική έκθεση με έργα του, που ανήκουν σε γερμανικές συλλογές, από την περίοδο 2005-2009.

Το 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 49η Μπιενάλε της Βενετίας και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης οργάνωσε αναδρομική έκθεση με έργα του από την περίοδο 1998-2001.

Το 1998 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου.

 

Πάνος Φαμέλης:

Ο Πάνος Φαμέλης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Ηogeschool Gent στο Βέλγιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΚΤ Αθήνας.

Το 2008  βραβεύτηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και το 2005 παίρνει το 1ο βραβείο ζωγραφικής από το Μ.Μ.Σ.Τ.

Το 2005 παίρνει διάκριση από το Τελόγλειο ίδρυμα Θεσσαλονίκης και τις χρονιές 2002, 2003 και 2005 υποτροφίες για σπουδές από το ΙΚΥ.

Οι κύριες πρακτικές των έργων του είναι η ζωγραφική, γλυπτική και το σχέδιο αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα όπως εγκαταστάσεις, performance, φωτογραφία και θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με την αρχιτεκτονική, κυρίως εσωτερικών χώρων, καθώς και με τον εφαρμοσμένο σχεδιασμό.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας under-construction και έχει επιμεληθεί ομαδικές εκθέσεις. Έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Έργα του ανήκουν σε μουσεία κ ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Blaqk:

Οι Blaqk ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Είναι μια καλλιτεχνική ομάδα όπου δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τους Γρηγόρη Παπαγρηγορίου και Χρήστο Τζαφέρο (Simek). Είναι και οι δύο εικαστικοί με σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες.

Στα έργα τους δημιουργούν έναν ενιαίο χώρο με ελεύθερες χειρονομίες και γεωμετρικές μορφές. Είναι ένα πάντρεμα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του καθενός.

Ο Χρήστος με γεωμετρικές φόρμες και μοτίβα (patterns)και ο Γρηγόρης με μια πιο αφηρημένη προσέγγιση της καλλιγραφίας,επιλέγουν σημεία της πόλης και της υπαίθρου διαθέσιμα για προσωπική έκφρασηκαι συνθέτουν έργα προσαρμοσμένα στην εκάστοτε τοποθεσία ή υλικό.

Εκτός από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις που έχουν συμμετάσχει ο καθένας τους  ξεχωριστά, έχουν παρουσιάσει το έργο τους ως Blaqk σε 9 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολωνία, την Γερμανία και την Ολλανδία.

Τέλος, έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ παγκοσμίως.

 

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κλεομένης Κωστόπουλος.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου – 27 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο:  9:00 – 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά

Είσοδος: Ελεύθερη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας/Ραντεβού: +30 694 671 8172 | +30 261 400 2113

Διεύθυνση: Τσαμαδού 24, 26222 Πάτρα