ΠΑΤΡΑ: «Οργίασαν» στο διαδίκτυο με τις φωτογραφίες της άτυχης 26χρονης! Μεγαλώνει το «κίνημα» για τους «ξαφνικούς θανάτους» – Διαψεύδουν οι επιστήμονες

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

    «Οργίασαν» οι αντιεμβολιαστές σε όλη τη χώρα με αφορμή τον θάνατο της 26χρονης Χρύσας Νικολοπούλου, νοσηλεύτριας από την Πάτρα η οποία  μέσα σε πέντε μήνες «έφυγε» από την ζωή καθώς δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο των οστών από τον οποίον έπασχε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καρκίνος στα οστά ήταν μετάσταση από άλλο σημείο. Ετσι η κούκλα Χρύσα, μία νοσηλεύτρια υπόδειγμα, ένα αριστοκρατικό κορίτσι τόσο στην Σχολή της στο ΑΤΕΙ Πατρών όσο και στο Νοσοκομείο Ρίου όπου έκανε ειδίκευση για 2 χρόνια, «έχασε» γρήγορα την «μάχη»/

     

    Όμως, την ώρα που γινόταν η κηδεία της άτυχης κοπέλας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Μαλεσίνα Φθιώτιδας, το facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γέμιζαν» με φωτογραφίες της που αναρτούσαν αντιεμβολιαστές. Οι οποίοι φυσικά χωρίς καν να γνωρίζουν την αιτία του θανάτου της… είχαν βγάλει συμπέρασμα. Αναρτούσαν την φωτογραφία με την κούκλα Χρύσα και έγραφαν ατάκες όπως «πλήρως» (εμβολιασμένη), «άλλη μία ξαφνικίτιδα», «πέθανε ξαφνικά τόσο νέα», «όλοι ξέρουμε την αιτία» και… «το εμβόλιο κάνει παρενέργειες και δημιουργεί καρκίνο»!

     

    Φυσικά η Χρύσα δεν είναι η μόνη που «έφυγε» από την ζωή και έπεσε θύμα των «ψεκασμένων» αναφορών του διαδικτύου. Δεκάδες είναι αυτοί που έχασαν την ζωή τους από σοβαρές ασθένειες αλλά κατά τους αντιεμβολιαστές… έφταιγε το εμβόλιο!

     

    Και στο παρελθόν υπήρχαν αιφνίδιοι θάνατοι σε διάφορες ηλικίες. Όμως εδώ και δύο περίπου χρόνια οι αντιεμβολιαστές φροντίζουν με ποικίλους τρόπους να τους αποδίδουν… στο εμβόλιο! Και να διαδίδουν ότι εκείνοι είναι «τυχεροί» που δεν έκαναν το εμβόλιο! Αν φυσικά το εμβόλιο προκαλούσε θανάτους τότε 7 στους 10 Ελληνες θα είχαν πεθάνει ή θα επρεπε να ενταχθούν σε κατηγορία… «μελλοθανάτων»!

     

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρη Λέων, «για να δούμε μία συγγενή ανωμαλία ενός παιδιού ή μία ουσιαστικά άλλη πάθηση θα πρέπει να φτάσουμε στο μικροσκόπιο που είναι μια εξέταση αρκετών μηνών, δηλαδή τα αποτελέσματα παιδιού που έφυγε χθες για παράδειγμα, θα έρθουν σε 4-5 μήνες. Χρειάζονται ενδελεχείς εξετάσεις, ιστολογικές, τοξικολογικές ακόμα και γενετικές για να έχουμε ασφαλείς απαντήσεις και για αυτό συνήθως στην αρχή ακούμε αδιευκρίνιστος (θάνατος), χωρίς να σημαίνει πως μετά από όλες τις εξετάσεις οι θάνατοι θα παραμείνουν αδιευκρίνιστοι».

     

    Στο θέμα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας έχει αναφερθεί πολλές φορές μέσα από τα social media, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, με αφορμή τη συσχέτιση με την covid-19. «Η Ελλάδα καθόλη τη διάρκεια του 2022 με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είχε υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Η υψηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα παρατηρήθηκε την 4η εβδομάδα του 2022 και ήταν μέτρια. Τον περισσότερο χρόνο δεν έχει παρατηρηθεί καθόλου υπερβάλλουσα θνησιμότητα ενώ για κάποιες εβδομάδες παρατηρήθηκε μικρή υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν είχε την υψηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ευρώπη» υποστηρίζει.

     

    Τα καρδιολογικά προβλήματα η κυριότερη αιτία

    Στους κάτω των 35 χρόνων, η κυριότερη αιτία αιφνίδιου θανάτου είναι τα αρρυθμιολογικά προβλήματα, σε ποσοστό 35%. Ακολουθούν, με μερίδιο 10%, τα συγγενή καρδιακά νοσήματα, όπως η ανώμαλη έκφυση στεφανιαίων αρτηριών. Επίσης, για τους αιφνίδιους θανάτους μπορεί να ευθύνονται γενετικά νοσήματα, όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια ή η διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Τέλος, μοιραία και αιφνίδια κατάληξη μπορούν να έχουν οι μυοκαρδίτιδες, η βασική αιτία των οποίων είναι η προσβολή του οργανισμού από κάποιον ιό. Στην ιατρική, ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτο, όπως δεν υπάρχει και στη ζωή.

     

     

    Τι είναι ο ανεξήγητος θάνατος

    Τι σημαίνει ακριβώς ο όρος «αιφνίδιος και ανεξήγητος θάνατος»; Και μάλιστα, όταν ο θάνατος με αυτά τα χαρακτηριστικά αφορά άτομα κάθε ηλικίας, από βρέφη μερικών μηνών έως ενήλικους κοντά στα 60 τους έτη; Επιπλέον, άραγε επιβεβαιώνεται στην πράξη και βάσει στατιστικών δεδομένων η αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται μια ιδιότυπη επιδημία αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων στην Ελλάδα; Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξηγεί: «Κατ’ αρχάς, το εάν όντως σημειώνεται ή όχι έξαρση αιφνίδιων θανάτων στη χώρα μας το 2022 είναι κάτι που θα εξακριβωθεί μετά από περίπου δύο χρόνια. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων. Προσωπικά, πάντως και απ’ ό,τι είμαι σε θέση να παρατηρώ, δεν έχω την αίσθηση πως υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση των αιφνίδιων θανάτων. Ως προς το εάν είναι πράγματι ανεξήγητοι, πιστεύω ότι ούτε αυτό ισχύει – τουλάχιστον όχι για την πλειονότητα των περιπτώσεων».

     

     

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση του καυθηγητή Δημήτρη Μπατάκη, διδάκτορα στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Σχετικά με τους ξαφνικούς θανάτους, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αυτοί οφείλονται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αφού είναι γνωστό ότι έχει υπάρξει μεγάλη αμφισβήτηση γι’ αυτά. Ωστόσο, ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους, τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, εφόσον οι θάνατοι εκτός κορωνοϊού ήταν περισσότεροι το 2020, πριν από την κυκλοφορία των εμβολίων, σε σύγκριση με το 2021 και το 2022. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι, αν οι ξαφνικοί θάνατοι οφείλονταν στα εμβόλια, τότε θα έπρεπε οι θάνατοι από άλλες αιτίες να ήταν περισσότεροι σήμερα, παρά τότε που δεν υπήρχαν ακόμη τα εμβόλια».

     

    4 ερωτο-απαντήσεις για την σχέση εμβολίων – αιφνιδίων θανάτων

     

    ΘΕΜΑ 1ον

     

    H ελληνική κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από τον πολύ μεγάλο αριθμό αιφνίδιων θανάτων νέων ανθρώπων, παιδιών και εφήβων.

     

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    Συγκρίνοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στις ηλικίες 0-19 ετών, για τους 3 πρώτους μήνες μεταξύ των ετών 2020 και 2022, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι μεταβολές στον συνολικό αριθμό θανάτων είναι πολύ μικρές, και μάλιστα σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, παρατηρείται μείωση θανάτων το 2022, συγκριτικά με τα 2 προηγούμενα έτη.

     

     

    ΘΕΜΑ 2ον

    To Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου Ενηλίκων (SADS) οφείλεται στα εμβόλια κατά της COVID-19.

     

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Το εν λόγω Σύνδρομο έχει αναφερθεί μεμονωμένα στη βιβλιογραφία για μια μικρή μειοψηφία καρδιακών θανάτων με άγνωστη αιτία, που πλέον έχουν συνδεθεί και με γενετικές παθήσεις. Ο όρος SADS πιο συνηθισμένα αναφέρεται ειδικά στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Αρρυθμικού Θανάτου αλλά, όπως έχει εξηγήσει ο αρμόδιος θεσμός CDC καθώς και το Ίδρυμα SADS των ΗΠΑ, το αναφερόμενο σύνδρομο έχει κυρίως γενετική αιτία και δεν έχει βρεθεί καμιά σύνδεσή του με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

     

    ΘΕΜΑ 3ον

    Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι τα mRNA εμβόλια συχνά φουσκώνουν την καρδιά, με την πάροδο του χρόνου.

     

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Στην πραγματικότητα, η εν λόγω μελέτη κατέγραψε σταθερές παρατηρήσεις τις 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και κατέγραψε αλλαγές μόνο όταν το εμβόλιο εγχύθηκε ενδοφλεβίως και όχι ενδομυϊκά, όπως το εμβόλιο κανονικά χορηγείται. Ευρύτερα όμως η εν λόγω μελέτη έχει δεχθεί εκτενή κριτική στην επιστημονική κοινότητα, καθώς χρησιμοποίησε περί τις 25 φορές μεγαλύτερη δοσολογία από την αντίστοιχη για ανθρώπους, μελέτησε ένα είδος ποντικιών που θα μπορούσε να έχει προϋπάρχοντα καρδιακά προβλήματα και είχε κατηγοριοποιήσει λανθασμένα μια εικόνα από σχετικά κλινικά ευρήματα. Σε πραγματικές συνθήκες, περιορισμένο φούσκωμα της καρδιάς έπειτα από τον mRNA εμβολιασμό έχει παρατηρηθεί από πολύ έως εξαιρετικά σπάνια, σε αντίστοιχη γενική συχνότητα με άλλα καθιερωμένα εμβόλια, όπως της γρίπης, και με κατά κανόνα ήπια εμφάνιση και γρήγορη επίλυση.

     

    ΘΕΜΑ 4ον

    Οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προκαλούν μαζικούς καρδιακούς θανάτους σε νέους.

     

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Σειρά εκτενών μελετών ανά τον κόσμο δεν έχει εντοπίσει αύξηση σε καρδιακούς ή άλλου τύπου θανάτους έπειτα από τον mRNA εμβολιασμό, ενώ ο αντίστοιχος κίνδυνος πολλαπλασιάζεται έπειτα από τη νόσηση. Η νόσηση αυξάνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 συνιστά μακράν την ασφαλέστερη επιλογή, και για τους νέους.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πλήθος κόσμου και εξέχουσες προσωπικότητες στην κοπή πίτας των ΙΝΑΔΕ και ΠΑΣΕΒΙΠΕ – Φώτο

    Η  ανάπτυξη εκπροσωπήθηκε και «φιλοξενήθηκε» κατά τον καλύτερο τρόπο...

    Απίστευτο χρήμα στα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης

    Έσοδα ρεκόρ ύψους 1.045,5 δισεκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε για την...

    «Έσπασαν» τα ισόβια για δύο από τα αδέλφια που σκότωσαν τον 45χρονο ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

    «Έσπασαν» τα ισόβια για δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση δολοφονίας...
    Best Shop