Πάτρα: Όταν το Νότιο Πάρκο έγινε… Αμαζόνιος ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Οταν το Νότιο Πάρκο καθαρίστηκε, αναπλάστηκε και δόθηκε προς χρήση στους πολίτες της Πάτρας, δεν υπήρξε δημότης που να μην ενθουσιάστηκε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Πολλοί, μάλιστα, έκαναν λόγο για το δικό μας «Σέντραλ Παρκ» (έστω και παραθαλάσσιο), ενώ ακόμη και εκείνοι που κινούνταν και κινούνται απέναντι από τη Δημοτική Αρχή σε πολιτικό επίπεδο, παραδέχτηκαν ότι ήταν μια κίνηση που ωφέλησε τους κατοίκους της Πάτρας.

    Με μια υποσημείωση όμως: Οτι λόγω της τεράστιας προσέλευσης κόσμου καθημερινά στον χώρο, το Νότιο Πάρκο χρειάζεται φύλαξη και, κυρίως, τακτικό καθαρισμό. Και ο καθαρισμός αυτός δεν πρέπει να αφορά μόνο τα σκουπίδια, αλλά και τη… χλωρίδα του χώρου.
    Αρκεί μια βόλτα στο Νότιο Πάρκο το τελευταίο διάστημα για να χαλάσει αμέσως όλη αυτή η ωραία εικόνα που είχε «χτιστεί» στους περισσότερους από εμάς σε ό,τι αφορούσε την έκταση στην παραθαλάσσια ζώνη του αστικού ιστού της Πάτρας.

    Σε χώρο που βρίσκονται παγκάκια έχουν φυτρώσει βάτα, θάμνοι και πυκνά χορτάρια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθίσει κανείς για να ξεκουραστεί από το περπάτημα και τη γυμναστική ή για απολαύσει την υπέροχη θέα του Πατραϊκού.

    Τι πρέπει να γίνει; Αρκεί μια εντολή σε μια ομάδα εργατών με χορτοκοπτικά μηχανήματα για να διορθωθεί το πρόβλημα. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι υπόθεση λίγων ωρών. Αλλά το πράγμα δεν πρέπει να σταματήσει εκεί. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι χορτοκόπτες του Δήμου θα πρέπει να τσεκάρουν και πάλι τη… βλάστηση στην περιοχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, δημότες που παρατηρούσαν μαζί μας το… φαινόμενο, έκαναν λόγο για τον «δικό μας Αμαζόνιο» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Αδικο έχουν οι άνθρωποι;

    Πάτρα: Όταν το Νότιο Πάρκο έγινε... Αμαζόνιος ΦΩΤΟ

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Κ. Λαμπρόπουλος)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΑΡΤΗΣ: Υψηλός και σήμερα Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς

    Υψηλός είναι και την Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές...

    ΠΑΤΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Κυριακή 6 Ιουλίου στα Βραχνέικα

    Την Κυριακή 06 Ιουλίου 2025 και ώρες 09:00 έως 13:30...

    ΠΑΤΡΑ: Ζητείται επειγόντως… skate park! Τι λέει ο Δήμος

    Για πολλούς νέους της Πάτρας, η δημιουργία ενός Skate...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 21ΧΡΟΝΟ: Το ΙΧ συγκρούστηκε με βαν, πήρε φωτιά και το παλικάρι κάηκε – ΦΩΤΟ

    Θλιβερός ο απολογισμός σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τη...