spot_img

Πάτρα: Ουρές πιστών για την εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας

Ημερομηνία:

Μεγάλες ουρές πιστών σχηματίστηκαν από το απόγευμα της Τρίτης στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα, για το προσκύνημα της ιστορικής εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας, η οποία μεταφέρθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

​Την ιερά εικόνα κόμισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο καθηγούμενος της μονής, γέροντας Εφραίμ, συνοδευόμενος από αγιορείτες πατέρες, ενώ την υποδοχή τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, παρουσία κλήρου και πλήθους πολιτών. Η έλευση του κειμηλίου εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Πρωτοκλητείων 2026», των ετήσιων εκδηλώσεων προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Αποστόλου Ανδρέα.

​Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στην Πάτρα έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με τον ναό να υποδέχεται καθημερινά τους προσκυνητές μέσα από συνεχείς ακολουθίες, θείες λειτουργίες, παρακλήσεις και ιερά ευχέλαια.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ο ΛΕΞ επιστρέφει με το νέο άλμπουμ «Μπάσταρδος»: Οι γνωστές… διαγραφές στο Instagram και το επιτραπέζιο

ΟΛΕΞ επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μπάσταρδος»....

Travel Tuesday: Πότε πέφτει η Black Friday των αεροπορικών εισιτηρίων

ΗTravel Tuesday, που πραγματοποιείται την 1η Δεκεμβρίου 2026, αποτελεί...

Eurostat: Στην Ελλάδα ο δεύτερος χαμηλότερος μέσος ετήσιος μισθός μετά τη Βουλγαρία

Μόλις πάνω από τη Βουλγαρία είναι ο μέσος ετήσιος...

Η Patricia Brunninger είναι μια κουκλάρα Αυστριακή spinter

Η Patricia Brunninger είναι μια κουκλάρα Αυστριακή spinter