ΠΑΤΡΑ: Ούτε το 10% των περσινών τζίρων των γιορτών δεν πιάνουν φέτος τα μαγαζιά

    Ημερομηνία:

    Κάτι παραπάνω από απογοητευτική είναι η εικόνα αυτές τις μέρες του click away για τον τζίρο των καταστημάτων στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες.

    Σύμφωνα με τους περισσότερους εμπόρους ο τζίρος που έχουν κάνει δεν φτάνει ούτε το 10% του τζίρου που έκαναν τις περασμένες αντίστοιχες εορταστικές περιόδους όταν τα μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικά.

    Είναι επίσης κατώτερος ακόμα και από τους μήνες εκείνους που σε κανονικές περιόδους και δίχως κορωνοϊούς ή πανδημίες τα μαγαζιά δεν είχαν μεγάλη κίνηση.

    «Η κίνηση που υπάρχει αντιστοιχεί σε έναν μήνα του καλοκαιριού τότε που το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο» έλεγε χαρακτηριστικά έμπορος της Πάτρας για να αποτυπώσει την κατάσταση που υπάρχει.

    Σε γενικές γραμμές η γιορτινή αγορά της Πάτρας με τη μέθοδο του click away, μόνο γιορτές δεν θυμίζουν. «Το ενδιαφέρον είναι από μηδενικό έως ελάχιστο».

    Οι μόνοι κλάδοι του εμπορίου που κάτι πάλεψαν και έκαναν αυτές τις μέρες ήταν τα παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα με καλλυντικά είδη.

    Στα υπόλοιπα καταστήματα η κίνηση ήταν αρκετά απογοητευτική και το ακόμα πιο απαισιόδοξο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να δείχνει ότι θα αλλάξει κάτι τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.

    Πέρα από τις δυσκολίες του click away έμπειροι έμποροι και παράγοντες της αγοράς βλέπουν και ένα ακόμα μεγαλύτερο σφίξιμο από το καταναλωτικό κοινό. Ο κόσμος ακόμα και να έχει την δυνατότητα με δυσκολία αγοράζει κάτι, αν αυτό δεν του είναι απαραίτητο….

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λίμπιντο: Επτά τρόποι να την απογειώσετε

    Το άγχος, τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν σε μια...

    Πώς είναι η ζωή χωρίς την καφεΐνη και τι ώρα μπορείτε να πιείτε το τελευταίο φλιτζάνι της ημέρας;

    H καφεΐνη δεν ήταν ποτέ τόσο διαδεδομένη στη δυτική...

    Πόσο πρέπει να αξίζει ένα μονόπετρο; Το δόγμα των 3 μηνιαίων μισθών

    Παραδοσιακά οι Αμερικανοί πίστευαν ότι το μονόπετρο θα έπρεπε...

    Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;

    Η επιθυμία μας για γλυκό μετά από ένα γεύμα...